NILSSONS ANALYS (Fredag 2017-11-24)


V64-analys Kalmar 24 november


SAKEN ÄR BIFF OCH JAG SPIKAR
V64-1: 5 Travolta Treb trivdes inte på banan senast och Admir Zukanovic är tydlig med att han bara drar ett streck över den starten. Rapporten är positiva jobb och även om inte den absoluta toppformen sitter där så räknar åbytränaren med toppchans till seger. Jag spikade i programmet när startlistan var purfärsk och ser ingen anledning att ändra på det beslutet. Speciellt inte när värsta konkurrenten 1 Cingvar T.T. med garanti blir över från ett innerspår bakom startbilen och dessutom gäller överhängande galopprisk. Garderar man är han likväl given på lappen och det gäller även 2 Jack Bowler som har ett ypperligt utgångsläge.


ÖPPET VÄRRE OCH JAG MÅLAR IGEN!
V64-2: Ett lopp som inte håller någon högre klass och även om visst några sticker ut så känns det sårbart värre att försöka skilja hästarna emellan. 14 Bring Me Love har hunnit visa prov på fin fart, inte minst vid segern näst senast, och hittar Kevin Oscarsson vettiga ryggar kan det gå vägen trots läget. 7 Karolina Tooma vann med Christoffer Eriksson i sin näst senaste start och konstellationen kan skörda nya framgångar denna kväll. Jag lyfter även fram 1 End Of The Light och detta mycket på läget och en toppkusk i Stefan Söderkvist.


MOT LEDNING OCH SEGER, ELLER?
V64-3: 4 Harry Haythrow hängde senast på bra bakom Takethem och Spartan Kronos, en insats som räcker långt i ett lopp som detta. Dessutom gäller han som klar spetsfavorit och när det också handlar om en passande kort distans lär övriga få svårt att utmana. Men jag gör ändå ett vältningsförsök och då framförallt med 2 Alkalizer AM som kan allt vissa dagar och läget med ett andraspår är bästa tänkbara. 5 Dream Take Time var senast tillbaka efter en tävlingsvila och har nu åter varit ifrån tävlingsbanan ett tag. Visst, inte helt enkelt att gå ut och vinna ett lopp som detta men sett till hans grundkapacitet finns ändå chansen. Admir ligger lågt värre med 1 Solvato, men jag streckar ändå och detta tack vara hans höga kapacitet, därmed fyra streck totalt!


EN KVARTETT STRECKAS PÅ MIN LAPP!
V64-4: Jag var på plats när 5 Demokritos F. gjorde sin senaste start. Körande Urban Johansson missade då rejält i starten, men Revenue-sonen kom tillbaka på ett fantastiskt bra sätt fram till en minst sagt mersmakande andraplats. Kan öppna bra från start och detta är min givna tipsetta. 7 Northern Trick var grym vid segern näst senast, men klen senast. Ojämn alltså, men skulle han löpa upp till sitt bästa finns chansen. 6 Mo Farah är lite av en snackhäst, men ojämnheten är hans akilleshäl. 2 Kaxi Day kommer från seger och skulle han få till en liknande instas finns återigen chansen.


KAN NÅGON UTMANA FAVORITTRION?
V64-5: 2 Dixi Sisu, 7 Iago Zon eller 9 J.H.Mannerheim är frågan "alla" verkar ställa sig. Den förstnämnde står till för att ta hand om ledningen och kan bli svårslagen om så blir fallet och om PN får dämpa en bit. 7 Iago Zon speedade till sig en enlel seger senast och verkar vara tillbaka i full form. 9 J.H.Mannerheim har matchat årgångstoppen under vissa tillfällen i år och med fart på loppet och vettiga ryggar kan det gå vägen. Jag kryddar systemet med 3 Spinx D' Inverne och 5 Magna Carta, vilka båda har fart för att kunna vara med långt fram om dem skulle prestera helt på topp.


MOT SPETS OCH SEGER, JAG SPIKAR!
V64-6: 10 Calle Crown är bra, men jag säger ändå fördel 7 Speedy Face som jag trodde mycket på då han senast gästade Kalmartravet. Den gången rundade han till seger från dubbla tillägg varpå han även hunnit med en seger på hemmaplan. Då startsnabbhet finns räknar jag trots spår sju med tidig ledning och sedan är det en bra segerchans. Bakom nämnda duo är det vidöppet och streckar man på är det läge att plocka med ett helt gäng.


V64-förslaget, 1200 rader/kronor
V64-1: 5 Travolta Treb
V64-2: Alla 15
V64-3: 1-2-4-5
V64-4: 2-5-6-7
V64-5: 2-3-5-7-9
V64-6: 7 Speedy Face
Ett STORT lycka till på liret!