NILSSONS ANALYS

Fredag  2018-01-12

Välkomna till Kalmartravets "Nilssons analys".
Här bjuder vi på nyttigheter inför kommande  tävling. Det blir information om banans beskaffenhet och rykande färska kuskintervjuer. Allt för att skapa fler vinnare på Kalmartravet.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *


V64-analys Kalmar 12 januari

Vilken galet spännande avslutning det blev på förra året där Christoffer Eriksson avgjorde kuskligan i det sista loppet. Johan Untersteiner körde för sin del galopp med favoriten i samma lopp och därmed spolierade han även chansen att ta hem tränarligen, vilken istället gick till Joakim Lövgren.

Joakim Lövgren är för övrigt nyss hemkommen från en semesterresa till Florida och är garanterat segersugen värre. Stallet har trummat på starkt under tiden han varit borta och framgångarna kan mycket väl fortsätta denna kväll.

Över till den sedvanliga analysen med ett tillhörande spelförslag, häng på!

DET KAN KOMMA ATT BLI MYCKET LÖVGREN!
V64-1: Det hela inleds med 4 Iago Zon som än en gång är tillbaka på sin gamla hemmabana.
- Det blev fel senast och den starten glömmer vi. Hästen känns fin i jobb och bör klara spåret. Jag ser helst att han får ett lopp i ryggar och går till slut och skulle så bli fallet är det tveklöst en häst som kan vinna loppet, säger stallets försteman Fredrik Pedersen.
1 Elliot Coger och 5 Daydream Rapida är tuffast emot på startvolten och med på lappen åker även 6 Claes Boko som nu har fått ett (halvt) lopp i kroppen i sin nya regi hos Veijo.


MÅNGA OSÄKRA MEN ÄNDÅ EN TRYGG LÖSNING!
V64-2: Stängt vid 120.000 kronor och tillägg vid 40 är vad som gäller i detta lopp som håller blandad kvalité. Några sticker helt klart ut och jag syftar inte minst på 11 Ransus Girl som dessutom har ett intressant läge med ett springspår. Från tillägg känns även 10 Jessica Ås tidig, men för hennes del föreligger ett femtespår och därifrån är det överhängande galopprisk. Inte heller 7 G.K.A.Magic Millie är att lita på, men farten finns och i felfritt lopp kan det bli seger. På start nöjer jag mig med en duo och detta i form av 2 Viktoria Neo och 3 Chilli Winall med fördel den sistnämnde.


JAG LÅSER LOPPET MED HJÄLP AV EN DUO!
V64-3: Jag gillade intrycket på 1 Staro Jahre när han debuterade för Lövgren och med loppet i kroppen är formen kraftigt i stigande.
- Känns helt klart alertare i jobb, men jag har svårt att bedöma huruvida innerspåret kan förvaltas till ledning eller inte. Oavsett är känslan att vår häst ska räknas tidigt, säger Fredrik Pedersen.
Jag dubblar med 5 Cooling Break O.O. som det låter klart uppåt på från stallet och att formen sitter där den ska råder det inga tvivel om. Streckar man på ytterligare, vilket inte jag väljer att göra, är det 6 Electric Eye Am och 8 Kiss Forever H.C. som gäller i första hand.


JAG GARDERAR DEN STORA FAVORITEN!
V64-4: 5 Cash Valley är givetvis en nyckel gällande var V64-utdelningen ska landa. Han blir med rätta stor favorit, men då Jens Simoni pratar om ett lite mer passivt upplägg i väntan på ett V75-lopp här i Kalmar om två veckor så drar jag ändå öronen åt mig något. Det är givetvis en toppchans oavsett hur han läger upp det taktiska, men sett till informationen känns det ändå rätt att ta med några hästar bakom. 3 Caddie Jo är en av dessa.
- Han var klen senast, men utan att vi har kunnat hitta några fel på honom. Han hade nog bara en dålig dag helt enkelt och av jobben att dömma är formen fin. Jag har givetvis respekt för Cash Valley, men anser samtidigt att min häst är så pass bra att han ska räknas som ett hett bud bakom, säger Admir Zukanovic.
1 Elof Palema från ett toppläge, 2 Earthquake Neo och 4 Skytten Lisl är övriga streck för mig och därmed håller jag mig till hästar med bra utgångslägen. Fem streck!


MOT LEDNING OCH SEGER, JAG SPIKAR!
V64-5: 5 Tapiro Jet är nästa häst ut från stall Admir Zukanovic.
- Han verkar bara bli bättre och bättre för varje start han får i kroppen hos mig och inget tyder på något annat än fin form. Läget är jag nöjd med och Stefan får ladda och försöka komma till ledningen. Skulle så bli fallet får övriga nog vara ganska bra för att rå på honom, säger åbytränaren.
Jag kan bara instämma och ser detta som en toppchans till seger. Tidig ledning, dämpa en bit för att sedan sticka undan till slut. EN bra uppgift och jag väljer att spika!
Garderar man är det 1 Pioneer Face, 7 Caddie Icon samt Lövgren-duon 9 Croquet Rose och 10 Bubba Degato som gäller.


EN KVINTETT KÄNNS TRYGGT!
V64-6: Jag var till en början inne på att det ska kunna bli en hel del Joakim Lövgren ikväll och i denna avslutning är det 2 Esprit Sisu som gäller. Fredrik Pedersen meddelar att man körde ett banjobb med henne i början på veckan och att hon då agerade klart förbättrat. Man har ändrat en del i balansen utan att ha fått till den fullt ut, men nu flöt det betydligt bättre. Dessutom gäller ett bra läge med ett andraspår bakom bilen. 3 Invincible H.C. har jag tjatat om på slutet och det är väl knappast läge att släppa honom ikväll. 7 Fontaine Brode har fart som räcker och det gäller även 7 Livi Joy som Peter Arnqvist verkligen har fått full snurr på. Jag tar även med 11 Je T´Aime Pasteur som ser ganska enkel ut, men farten finns och med tempo och vettiga ryggar så kan et gå vägen.


V64-förslaget, 1000 rader/kronor
V64-1: 1-4-5-6
V64-2: 2-3-7-10-11
V64-3: 1-5
V64-4: 1-2-3-4-5
V64-5: 5 Tapiro Jet
V64-6: 2-3-6-7-11


 

© 1999-2016 Kalmartravet | Sydöstra Sveriges Travsällskap, 394 70 Kalmar | 0480-44 35 50 | info@kalmartravet.se