NILSSONS ANALYS

Tisdag  2017-06-06

Välkomna till Kalmartravets "Nilssons analys".
Här bjuder vi på nyttigheter inför kommande  tävling. Det blir information om banans beskaffenhet och rykande färska kuskintervjuer. Allt för att skapa fler vinnare på Kalmartravet.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *KOSMOPOLIT DU GULL MOT ENKLARE MOTSTÅND!
V64-1: 10 Kosmopolit Du Gull möter lite enklare motstånd denna eftermiddag!
- Jag tycker han ska räknas i detta lopp, säger Fredrik Persson.
- Senast gick det för fort och hästen galopperade och enda ändringen blir ett öppet huvudlag.
7 Right Broline visade näst senast 1.11 sista varvet varpå han senast höll bra efter ett lopp utvändigt utan rygg. Han har både fart och form för att vinna ett lopp som detta. 8 Raven Chat är inte alls tokig och med på lappen åker även 14 Dumas Sand även om han har ett väl tufft utgångsläge med innerspår på dubbla tillägg.
- 3 Oli Follo kommer vi ändra en del på. Det blir can´t see back och barfota runt om. Vi hoppas på en bra start så hon får smyga med på innespår. Fyra/femma är rimligt att tro, säger Anders Zackrisson.


VINNER ODESSA DIREKT I MALMQVIST-DEBUTEN?
V64-2: Ett lopp över kort distans med bilstart där det är stängt vid 75.000 kronor och inte helt enkelt. 3 Odessa Cheri gör spännande debut i ny regi Tomas Malmqvist.
- Hon har varit här ett tag och skulle egentligen redan ha gjort sin första start men vi tvingades då stryka för en halsinfektion. Jag har kört 1.15/1600 meter med henne i jobb inför dagens start och räknar med en rejäl prestation direkt och det blir skor runt om, säger Tomas Malmqvist.
En del spel lär även invändige 2 Global Tenderness dra och även om han knappast radar upp sina segrar måste det vara hygglig chans i denna omgivning. Jag streckar ytterligare fyra hästar och detta i form av 1 Make Me från ett perfekt utgångsläge, 4 U.S.A.Neo som gjorde det bra vid segern näst senast samt en duo från bakspår; 9 Georgia och 10 Linda Sånna.


MÅNGA SOM TROR PÅ CHANS, STARK LÖSNING RÅDER!
V64-3: Ett montélopp där Tomas Malmqvist enligt eget utsago har sin bästa chans av en hel del heta under eftermiddagen. Detta i form av 2 Quantum Le Monde!
- Han var strålande bra senast och jag är väldigt nöjd med honom för dagen. Han är lite för skarp för sulky varför det passar bättre med monté och sköter han sig borde det vara en bra chans och också den som jag håller som dagens hetaste, säger Tomas Malmqvist.
Ett hett motbud går att finna i 7 Werdelin som också trivs i denna diciplin.
- 7 Werdelin har varit riktigt bra i monté och ska ha en väldigt bra chans i detta lopp. Hästen trivs i ledningen och fick ju ett bra spår. Han kan vara lite svår i volten, men spår sju blev jättebra, säger William Ekberg.
En annan som trivs i monté är 13 Dirty Dancing In som liksom nämnda duo kommer till denna start med foemen i zenit. Med på lappen åker även 11 Sorridere och 15 Seyffenstein och därmed stängt på fem markeringar.


VÄL TUFFT MED DUBBLA TILLÄGG I ÅRSDEBUTEN?!
V64-4: 10 Dats Caballo är kapabel värre, men att hämta in dubbla tillägg direkt i sin årsdebut är kanske till att begära för mycket?
- Han har vintertränat och känns jättestark i sina jobb. Som snabbast har det handlat om 1.15/1600 meter och det löste han på ett enkelt sätt. Nu gäller ett tufft läge och visst kan det bli långt fram. Men jag är i alla fall säker på att min häst kommer att göra ett bra lopp men om han hinner dit är svårt att säga. Han har gått med skor i varje start så här långt och det blir samma igen, säger Tomas Malmqvist.
Tuffast emot är med största sannolikhet 3 Cuba Libre som jag vet att stallet har ganska höga tankar om. Vidare gillar jag 1 Marduk som har lottats till det optimala utgångsläget med ett innerspår på förstavolten. Även 4 Wish Bone och 5 Belle Godiva är tänkbara.
- Wish Bone är en häst som jag tror mycket på och jag hoppas att det snart ska lossna på allvar. Senast på Solvalla hade han problem med travet och det hade med balansen att göra. Denna gången blir det skor som på Åby och då travade han bättre, säger Fredrik Persson.
Jag låter även Aanders Zackrisson kommentera sin duo:
- 7 Gurrah Sting ser fin ut i träningen och jag hoppas att höstformen snart kommer tillbaka. Men det ser tufft ut på förhand.
- 8 Enclave var lite sämre senast, men känns bättre nu. Vi jagar pengar i det här loppet.


SPETS OCH SLUT PÅ ROYAL FIGHTER!
V64-5: Det finns frågetecken på en del hästar i detta snabblopp och jag syftar då framförallt på 4 Habitat (som ännu inte levererat som förväntat i regi Peter Untersteiner) och 7 Day Or Night In som för sin del inte har startat sedan i devember. Båda har tveklöst kapacitet för att vinna ett lopp som detta, men sett till mitt tidigare konstaterande finns goda möjligheter för 1 Royal Fighter att leda loppet från start till mål.
- Han känns bra igen och går alltid bra efter vila. Detta blir en mjukstart för honom och ett led i matchningen, men visst måste jag ändå hålla med om att uppgiften ser passande ut. Jag tror Jennifer siktar på ledningen och kör där, säger Per K Eriksson.
Jag är inne på att 1 Royal Fighter leder detta från start till mål och väljer av den anledningen att spika!
För Er som garderar nämner jag...
- 2 Naglo Del Nord gick jättebra senast och kommer vara ännu bättre med ett loppet i kroppet. Hästen har skrällt förut och jag tycker han ska räknas här. Jag har sett
han i jobben och han ser jättefin ut, säger William Eriksson.
- 3 Caliber T.T. gör alltid sitt bästa, men sett till motståndet är vi nöjda med en bra slant, säger Fredrik Persson.
Glöm heller inte bort 8 Uzo Josselyn om ni inte väljer att spika Royal Fighter. han kunde bärga en välförtjänt seger senast och kommer man till från ett trist läge finns tveklöst chansen på nytt.


NORMALT EN TOPPCHANS MEN JAG DUBBLAR!
V64-6: 9 Gomez är svår att inte gilla. Fem starter har resulterat i fyra segrar och då han dessutom hade varit struken inför senast lär formen vara ytterligare i stigande till dagens start. Nu blir det första gången som han får chans att attackera bakifrån, men det är inget som ska behöva ställa till det. Jag räknar med toppchans igen och var länge inne på att spika, men valde till slut att dubbla systemet med 10 Uniko Power som var ute under elitloppshelgen och då avslutade bra från fjärde utvändigt bakom Vuelta Mas Rapida. Jag hade förvisso "bara" strax under 1.13 sista varvet, men sägas bör att det var via vida spår runt sista sväng och sitter han i någorlunda slagläge när det hela ska avgöras innebär det med garanti segerstrid. Jag nöjer mig alltså med dessa båda, men för er som streckar vidare nämner jag 3 Black Beluga (som dock lär behöva loppet efter en tävlingsvila), 6 Xanthis B.Good, 7 Alwoods Joker och 8 Rajah Silvio.
- Rajah Silvio galopperade bort en seger alternativt en andraplats senast. Av jobben att döma är formen framflyttad och utan att kunna motståndet bör han kunna vara med långt fram. Skor runt om som tidigare, säger Tomas Malmqvist.
Anders Zackrisson om1 Kaxi Day:
- Han hade problem med hovarna senast och galopperade. Nu blir det skor, som är ett litet minus. Han kan öppna hyfsat och jag hoppas på en bra smygresa. Han var väldigt fin när hon vann näst senast och har fart för att skrälla!

V64-förslaget, 1200 rader/kronor
V64-1: 7-8-10-14
V64-2: 1-2-3-9-10
V64-3: 2-7-11-13-15
V64-4: 1-2-3-4-5-10
V64-5: 1 Royal Fighter
V64-6: 9-10


 

© 1999-2016 Kalmartravet | Sydöstra Sveriges Travsällskap, 394 70 Kalmar | 0480-44 35 50 | info@kalmartravet.se