Kevin Oscarsson proffstränare från årsskiftet

20 december, 2021

Kevin Oscarsson gick proffstränarutbildningen får några år sen och väljer nu att ta ut sin proffstränarlicens från årsskiftet. Kevin har travblodet i sig redan sedan födseln genom tränarparet Jim och Susanne Oscarsson.

Som så många andra började Kevin sin kuskkarriär inom ponnytravet, han vann 194 ponnylopp och håll i er, 18  segrar i monté!

Kevin har hunnit med att jobba hos blandat annat sin far Jim Oscarsson, Stefan Persson och Johan Untersteiner.
2 år i USA blev det också där Kevin var med och tränade upp stjärnorna Nuncio och Aperfectyankee.

Kevin som är en populär och flitigt anlitad lånekusk, kvitterade ut sin körlicens för stor häst 2011 och har hittills vunnit 421 lopp.
Sina största segrar har han i Harper Hanovers lopp 2020 med Wild Love och Stosprintern med Zeta Wise As 2019.
2021 går han mot sitt bästa år hittills och har i skrivande stund kört in mer än 9,6 milj kronor.
Kevin kommer att starta upp med 8 hästar på anrika Blädingeås, en  gård som har det mesta för att ta fram bra hästar med  både backe, rakbana, rundbana och slinga.

Min filosofi för stallet och genom alla år jag hållit på med hästar har alltid varit att noggrannhet och hårt jobb alltid lönar sig. Hästarna ska vara välmående och alla personer ska ha kul i stallet när dom är närvarande. Min träningsfilosofi är långsiktigt tänk och hästarna ska tycka det är kul att tävla och utvecklas av tävlandet. Med bra kommunikation mellan mig och er ägare ska vi skapa en rolig och bra resa genom tävlingskarriären där vi siktar högt och njuter av resan.”

Kevin Oscarsson