Andra raka för Noa!

11 juni, 2024

Andra raka segern för grymma Noa Reldén! Igår gick resan till Eskilstuna där han vann mycket lätt med Petra Ek-tränade Vasco i Juniorchansloppet. Som vanligt fick han bestämma från ledningen och efter en snabb avslutning var det ingen som kunde hota Vasco och Noa Reldén.

Tim Lorentzon tog årets och karriärens andra seger med Maria T Karlssons Gabriel Avenue som tog årets andra seger på Gotland. Gabriel Avenue lämnade fjärde ytter 800 kvar och satt i dödens varvet kvar. Satte press på ledaren på sista långsidan, grepp 100 kvar och gick undan till säker seger. Ägare Inkato & Infinity AB, uppfödare Berne Gustafsson och skötare Tim Lorentzon.

Gästboxar inför STL 23 juni

11 juni, 2024

Samtliga gästboxar i stall A-F ska vara tömda och väl ursopade senast onsdag 19 juni kl. 21.00. Därefter är både boxar och stallgångar stängda. Används duscharna SKALL  de som vanligt lämnas rena från avföring!
Stora banan stänger kl. 12.00 torsdag 20 juni och är därefter stängd hela midsommarhelgen.

Noa vann igen!

10 juni, 2024

Noa Reldén, Juniorchanskungen, tog årets sjätte seger när han vann med Önas Ramone igår på Solvalla efter ledning hela vägen! Noa far land och rike runt för dessa Juniorchanslopp och bra går det! Sjuttonåriga Noa har ett imponerande facit med totalt 10 segrar i karriärens 27 starter, 2 andraplatser och 4 tredjeplatser! Extra kul att segerhästen igår, Önas Ramone, är en dotter till  Sissel Godiva som bl a vann Svenskt Travoaks och som tränades av Kalmars Catrin Fajersson!

Första segern för Jenny Jonsson!

10 juni, 2024

Succé! Vilken fantastisk och rolig dag vi hade på ICA’s familjedag i torsdags! Sol blandat med moln och med en perfekt temperatur, och ca 3400 besökare och finfina prestationer av hemmalaget! Kön ringlade sig lång innan grindarna slogs upp till en smidig inpassering. De allra minsta hoppade och studsade till Duran & Mollans allsångsshow, de äldre testade vattenzorbbollarna m m. Käpphästracet kördes ute på banan där det även i år startades med startbil! Dagen inleddes med två ponnylopp där shettislopppet vanns överlägset av Emmeros Alida som tog sjätte raka segern med Noelle Strandberg i vagnen. Det blev en överlägsen seger även i russloppet genom hemmaekipaget Kansas och Patricia H Hemmingsson. Hemmalaget tog hela fem segrar och den gladaste vinnaren var utan tvekan Jenny Jonsson som tog sin allra första seger som kusk  med sin R.K.Majesty som också spräckte segernollan! Äger gör Jenny Jonsson tillsammans med sambon Christoffer Engström, uppfödare Ryka Invest AB. Debutanten Master Scott med sin tränare Kevin Oscarsson var ohotad från ledningen och vann enkelt.  Ägare Karin Walter-Mommert och skötare Erica Sjöström. Anders Zackrisson fick en dubbel till stallet. M.T.Sanches tog tredje raka montésegern med Anna Erixon i sadeln efter en tuff upploppsduell med Staro Quantas/Jonathan Carre.  Ägare Fameas AB mfl, uppfödare Misty Trotting AB och skötare Paulina H Hemmingsson. Västerbo Lookhigh, med Thomas Dalborg i vagnen, spurtade vasst efter lucka och hann fram precis på linjen. Ägare Anders Zackrisson AB & Bertil Karlsson, uppfödare Västerbo Stuteri AB och skötare Paulina H Hemmingsson. Johanna Johanssons Niras Hoppetossa avslutade bra till seger med flera längder med Jonas M Oscarsson i vagnen. Uppfödare Ramona & Nicklas Ottosson.

Robert Bergh hade en bra dag på jobbet, vann de tre sista loppen med Proffs, Ferrara och U.S.Marines, samtliga från ledningen !

A Fair Day Elitloppet!

23 maj, 2024

Wow, så mäktigt! Kalmartravets stolthet och fortfarande  den snabbaste i landet i år, A Fair Day med 1.09,4 i årsdebuten, fick en inbjudan till Elitloppet! Efter en tids betänketid tackade tränaer Elisabeth ”Lisa” Almheden ja!  Så häftigt och så stort att bara får vara med!  Nedräkningen har börjat, inte många dagar till Elitloppet där vi håller tummar och tår stenhårt för Kalmartravets stolthet och folkets häst. örberedelserna för Affe har gått enligt planen och hela gänget åker upp på lördag eftermiddag där Affe får övernatta.  Affe som inte är van  att stå på box utan tillbringar dygnets alla timmar ute, har tränat på att sova borta en natt hemma hos uppfödaren vilket gick mycket bra. Dock får han resa utan sin kompis/brorsa denna gång. Tyvärr lottades Lisas ögonsten till tråkiga spår 7 bakom bilen i det första uttagningsoppet, vilket var synd så klart. Det är stort pådrag runt Lisa och Oscar, en dokumentär är under produktion och i onsdags var duon uppe i Stockholm för att vara med i Nyhetsmorgon!  Två fullsatta bussar med taggade supportrar avgår från Kalmartravet tidigt söndag morgon.

 

 

TR Bild. Foto: Malin Albinsson

Stora banans öppethållande

28 februari, 2024

På förekommen anledning behöver vi påminna om stora banans öppettider.
Föjande gäller:

Måndag, tisdag, torsdag och fredag öppen till kl. 14.00.
Onsdag öppen till kl. 20.00.
Lördag öppen till kl. 13.00.
Tävlingsdagar är banan alltid stängd.
Söndagar stängd.
Röda dagar  – kolla hemsidan om vi öppnar upp stora banan för träning.
När stora banan är stängd då är den stängd och ingen körning får förekomma, inte ens i bakvarv.
Vid körning till rakbanan m m efter stängningstid  ska de yttersta spåren längs upploppsrakan användas för att ta sig dit. Med andra ord kör inte längre ner i banan, den är stängd och preparerad för nästa dag.

Ingen bakvarvskörning på de inre spåren är  tillåten.

Bakvarvskörning!

03 maj, 2022

På förekommen anledning är bakvarvskörning endast tillåten i de fyra yttersta spåren! Det är EJ TILLÅTET att köra i bakvarv på de fyra innersta spåren nedan rygg oavsett om man är ensam på banan eller inte! Denna regel gäller vid ALL KÖRNING på banan! Böter kommer att utdelas vid överträdelse!