Nilssons analys

Uppdaterad den 11 maj, 2018

V5-analys Kalmar fredag 11 maj

Öppet värre i inledningen!
V5-1: 3 Brosa Am är bitvis härdad i tuffare gäng än detta och givetvis ska det vara en vettig segerchans. Spetsstriden då? Ja, 1 Uddens Intro är snabb, men utifrån finns ett flertal ekipage som lär testas, däribland 5 Guideline. 2 Moon´s Oki Doki är ett annat bud i loppet…
Han var jättebra senast utvändigt ledaren. Han är riktigt på gång pch jag är helnöjd med spåret. Han är snabb från start, men inte tillräckligt för att ta ledningen, men det gör inget eftersom han är bättre i ryggar. Löser det sig är det en ganska bra chans och vi kommer inte att ändra något, säger Kent Knutsson.
7 Go de Luxe då?
– Han har två lopp i kroppen och han spurtade piggt senast. Han är snabb från start och han ska helst ha ett vilsamt lopp. Han är ett platsbud i första hand och han får tävla med en vanlig vagn i dag eftersom Moon’s Oki Doki ska ha den och vi har bara en.
4 Sobel Jocke är inte alls tokig och detsamma gäller 6 Uptothe Chapel som ibland blixtrar till med riktigt rejäla prestationer. Nu har jag snart nämnt hela gänget, bara 8 Cingvar T.T. och 9 Bounce is Back kvar så jag plockar väl med dessa också!

Nu är det väl ändå dags?
V5-2: Jag har väntat ett bra tag på 9 Andover Cup och ikväll måste det väl ändå vara dags? Fast med rubbet kvar på Jägersro näst senast för att senast visa strax över 1.13 sista varvet, men då åkte han dit från ledningen den sista biten. Spår fyra på tillägg är givetvis inte optimalt och visst kan det bli en bit fram till exempelvis 2 Address Book, speciellt om denne skulle komma till ledningen, men jag går på min idé och väljer att singelstrecka! Andra bud om man garderar? 5 Jokers B.M.W. (kommer från seger och Christoffer Eriksson upp!) samt 10 Niras Bumblebee som också besitter en hel del fart.

Hur är det med formen?
V5-3: 6 Walk All Over You i full form och jag hade spikat. Men nu har han inte startat sedan i oktober, vilket innebär viss risk för ringrost och därmed är en gardering på sin plats. Vem tar man med bakom då? 11 See My Face kanske!
– Han gick förbättrat både orkesmässigt och prestationsmässigt i sin senaste start, men hade inte travet med sig då vi ryckte framskorna. Det var i alla fall ett fall framåt och nu blir det en annan balans för att få det att flyta bättre. Kusken är säker och med klaff från bakspåret har vår häst fart för att kunna vara med i segerstriden, säger Carl-Otto Göransson i stall Lutfi Kolgjini.
Andra tidiga bud från bakspår är 9 Geting Akema och 10 Face The Dream med fördel den sistnämnde. 3 Hjälmstorps Rune, 7 Strawberrydaiquiri och 8 Skogans Calvados åker också med på lappen.

Bra chans till spets och seger, men…
V5-4: 4 Copaca Banana galoppeade i andra utvändigt efter 250 meter i sin senaste start. Har därefter inte varit ute på tävlingsbanan på ett tag och således är formen aningen svårbedömd. Sett till hans startsnabbhet och utgångsläge är det ändå en bra chans och självklart också en tänkbar spik. 5 Cexter Bob har nu fått tre lopp i kroppen varför toppformen närmar sig. 3 Earthquake Neo hänger mest med, men snart nog är det dags för en fullträff. Jag streckar även 10 Ruter Ess som kommer från Eskilstuna i angeläget ärende samt 1 Varencia som har ett toppläge och en säker kusk i Markus Niklasson.

Få hästar, men likväl ett häftigt lopp som avslutar!
V5-5: Bara åtta hästar anmälda, men likväl ett häftigt lopp som avslutar. 4 Karl Sjöhammar är åter efter en tävlingsvila och även om han jobbat bra lär det ju fattas en bit till toppformen. 6 Divino är fartfylld!
Han svarade för en femstjärnig prestation senast. Han joggade 1.13 sista varvet och han kommer att vara ännu bättre den här gången. I kväll möter han bättre hästar än senast och det lär inte bli lika lätt att skaka av sig motståndarna, men visst kan han vinna. Vi ändrar inget i balans eller utrustning, säger Kent Knutsson.
1 Olle Roc stöter på sitt tuffaste motstånd hittills och med bara två hästar på startvolten lär övriga snabbt vara ikapp. Men farten finns och jag är inte främmande för att det kan det räcka långt på nytt. 3 Mohikaner blandar och ger, men kan mycket de dagar han tävlar på topp. Även han är given på min lapp, vilket även gäller 8 Confidence även om läget är tufft värre för hans vidkommande.

V5-förslaget, 1575 rader
V5-1: Alla
V5-2: 9 Andover Cup
V5-3: 3-6-7-8-9-10-11
V5-4: 1-3-4-5-10
V5-5: 1-3-4-6-8