Nilssons analys

Uppdaterad den 07 augusti, 2020

Analys Kalmar fredag 7 augusti

 

ÖPPEN INLEDNING!
V5-1: 6 Gaya De Pervenche har inte startat på ett bra tag, men det låter hyfsat positivt från stallet och vi vet ju att Lugauer har för vana att förbereda för seger direkt. Ändå inget man vill gå på och således gardering. 5 My Liberty har ingen seger i raden, men kapacitet finns och läget är vettigt. Jag vill även ha med 3 Elle Titation tidigt. Jo, jag vet – bara en seger på tolv starter, men med ett lopp i kroppen är formen uppåt. 9 La Paradeta har ett för henne passande smygläge och med fart på loppet och om det sedan löser sig det minsta är hon med långt fram. Tar även och plitar ner streck för Oscarsson-duon 7 Crazymonsterheart och 12 Aroseforyou som är tänkbara.
Notera att 10 Kindy Cane ska strykas.

…OCH EN ÄNNU MER ÖPPEN FORTSÄTTNING!
V5-2: Var det lite halvlurigt i kvällens V5-inledning så blir det allt annat än enklare här. En kvartett höjer sig i alla fall något i mitt program och då syftar jag på 3 Enjoy´s Miss Li, 4 Savoy, 7 Gusto och 9 Eagle In The Sky. Jag tar till en klassisk helgardering och av övriga vill jag även nämna 1 Tidore Degato som senast sköt till ganska bra efter sen lucka. Optimalt utgångsläge denna gång med ett innerspår bakom startbilen över kort distans och helt borta är hon inte.

BLIR DET TREDJE RAKA TROTS SÄMSTA LÄGET?
V5-3: Jag är svag för 12 Jeans´n Passion som dessutom ståtar med två raka segrar. Kvällens långa distans är knappast några problem, snarare tvärtom, och strykning underlättar också en del. Står förvisso aningen hårt inne i loppet, inte minst sett till 75 pannor in senaste två starterna, men likväl håller jag fast vid henne som tipsetta. 4 Newlight Coger är också gynnad av distansen och sett till segern senast konstaterar vi rejäl uppåtform för dagen. En annan som har form är Per Norström som vinner med typ allt för dagen. Här ska han ses med chans bakom 6 Bugatti Miles som blandat och gett på slutet, men vi vet ju att farten finns. 1 Draft One är liksom några tidigare nämnde distansgynnad och löser det sig bara från ett startspår varifrån han blir över så finns chansen. Jag streckar även 3 d´Amore som likaledes ska räknas tidigt.

JAG TAR STÄLLNING I SISTA STUND!
V5-4: Fyra hästar på systemet när programmet gjordes i måndags, men med några dagars distans till startlistorna tar jag nu ställning för min första tanke och den redan tidiga tipsettan, 2 Volare Gar. Visst finns det tuffa hästar emot denna gång, men han har mötte värre på slutet och från ett optimalt andraspår sitter han fint till direkt. Jag vet hur högt stallet med tränare Patricia Van Der Meer håller hästen och det faktum att han kan vinna loppet på olika sätt stärker än mer min tro om seger. Garderar man är 5 Hurricane River ett givet segerbud. Han imponerade så smått senast och stallets försteman Preben Sövik får chansen bakom på nytt.
– Jag tror på en ganska bra chans med 5 Hurricane River, han har haft en del otur i år och det var skönt att han fick vinna senast. Vi vann dessutom enkelt och det fanns krafter kvar i mål. Jag vill helst undvika dödens med honom och lyckas jag med det så måste det vara en hyfsad chans igen då han är bra för klassen, säger Preben Sövik.
Övriga som i första hand ska räknas är 4 Velasquez Gar och 6 Seven Karats, men även dessa får alltså stå tillbaka för min vinnare i loppet, 2 Volare Gar.

EN KUL IDÉ OCH TVÅ STARKA MOTBUD!
V5-5: Jag tog ställning för 3 Yoghurt Composite i programmet och vidhåller att han har en bra uppgift framför sig.
Fin form. Trivs över aktuell distans. Bra läge. Snabb ut. Trivs i spets.Vad mer kan man begära liksom?
Det kan tveklöst handla om en klassisk spets-och-slut, men ikväll tar jag med ytterligare två på kupongen. 4 Vertigo N.P. som har fart och som står ganska bra inne i loppet samt 10 Conrads Massiv som jag gillar. Han har inte fått vinna på ett tag, men det låter ganska bra och med ett som väntat högt tempo kan han kliva förbi samtliga över upploppet. Tre streck!

Förslag V5: 1080 rader
3-5-6-7-9-12
Alla
1-3-4-6-12
2 Volare Gar
3-4-10

Lycka till!
//Anders Nilsson