Nilssons analys

Uppdaterad den 18 januari, 2020

Analys Kalmar lördag 18 januari

 

 

V75-1: Här gäller dett att gardera!

Ett av omgångens mest öppna lopp och vi streckar på. 9 Ivana Boko får tipset. Hon växer flera klasser i ledningen och prickar Marc Elias från start är det inte otänkbart att ekipaget kan få ta över in i första sväng.
– Hon har ett perfekt läge med springspår på tillägg och är väldigt snabb ut. Det kan vara så att hon sitter i ledningen efter första sväng och då blir hon svårslagen. Hon gick mycket bra efter galoppen senast och gången innan var hon tvåa från dödens och förlorade bara mot en smygkörd häst. Jag är väldigt nöjd med hästens form och detta är min bästa chans i omgången, säger Marc Elias. 5 Lyx Håleryd, 6 Dancin In The Rain och 4 Cactus är alla givna streck. Även 7 Twilight Brodda och 8 Very Many Legs är ruggigt formstarka för dagen.

 

V75-2: Det ser onekligen bra ut men…

Det kan bli Marc Elias även i den här avdelningen. 7 Il Duce Boko har ett bra läge och kan komma till ledningen vid lyckad start. Om inte så är han sårbar. – Han har hästen svarat bra på ett ändrat träningsupplägg. Startspåret är bra och han är snabb ut, även om han inte är någon raket. Kommer vi till ledningen blir han svårslagen. Eventuellt blir det ett halvstängt norskt huvudlag för första gången, säger Marc Elias.
12 Global Venture håller PU högt. Senast galopperade hästen med krafter kvar. Uselt läge, men loppet är ihåligt. 6 Ottens Flamma har lopp i kroppen, kan öppna och Johan upp. 1 La Paradeta har läge och Erik upp är intressant. 10 Barbaresco V.W. var bra som tvåa bakom Atik D.L. Senast.

 

V75-3: Här lär det laddas!

Den som tar spets av 3 Baron Gift eller 6 Stepping Spaceboy vinner troligen. 4 Västerboonthenews är också snabb, men han lär släppa om han kommer till ledningen även om den hästen gör sina bästa lopp i Kalmar. Baron Gift har givetvis fördel av ett bättre spår och får tipsettan. – Det ser bra ut på förhand och helst vill jag till ledningen. Men det är några startsnabba utvändigt så det är inte helt givet att vi kommer dit. Sedan återstår det att se om de kan ta en längd på min häst och utmana om ledningen. Det är inte så lätt i den här klassen. Från ledningen ska det vara en bra chans men han kan även vinna med ett rygglopp, säger Rickard Svanstedt. Om Stepping Spaceboy hamnar utvändigt så är loppet låst och då står det mellan dessa två. 5 Gareth Boko såg lysande ut i sin comeback. Nu låter det på Marc Elias att han vill köra lite på chans då hästen bara har ett lopp i kroppen och ska ner till Frankrike när toppformen infinner sig. Gareth Boko ska tävla i en jänkarvagn nu. Bakom den här trion är det öppet och långsökt att någon annan ska vinna.

 

V75-4: Här kommer bästa draget!

Ett mycket bra lopp där det vimlar av segerkandidater. Jag tror mycket på 5 Viola Grif. Hon har ett lopp i kroppen i ny regi. Satt fast med alla krafter kvar och så smällfin ut. Hon lär vara betydligt bättre med lopp i kroppen, hon är snabb från start och har vunnit flera lopp i ledningen. Jag tror på spets och slut! -Det kändes som en jättefin häst och hon satt fast med alla krafter kvar i mål. Hon var lite svårbedömd i första starten på länge och fick därför ett snällt lopp invändigt. Nu har hon ett bra läge bakom bilen och jag tycker att hon är en av de som ska räknas, säger Rickard Svanstedt som kör och gjorde det senast.
Om man inte tror på Viola Grif så finns det flera intressant drag. 7 Divine har form och Adielsson upp nu. 9 Sharp Dream har lopp i kroppen. 3 Nouvelle Avenue ska tävla med ett norskt huvudlag för första gången i Elfvings regi, han låter mycket uppåt. 14 Vikens Fingerprint tappade mycket på upploppet senast och travade inte bra, nja…

 

V75-5: En strykning som satte myror i huvudet

3 Secret Mission är en riktig hederskille. Senast tog han ledningen och sedan var det spel mot ett mål. Det ser ut att bli samma scenario den här gången, men frågan är om han tar sig förbi 1 Niky Flax. Efter strykningen av Den Of Warlock så är dom sida sida och det är inte lätt att ta en hel längd och sedan kommer kurvan som hjälper Niky Flax. Jag vill varna för 5 Roofie. Har lopp i kroppen och trivs på Kalmar. 9 Dizzy River satt fast senast, är klart bättre än raden och har ett passande läge med rygg på Secret Mission. Tar även med 11 Lexington Hall som har grym form.

 

V75-6: En eller alla!

2 Atik D.L. är något alldeles extra, han har kapacitet att vinna Bronsdivisionen för dagen. Han vinner bara han sköter sig vilket han gjort i de fem senaste starterna. Magnus Dahlén varnar för att hästen har humör, men jag litar på Jepson, han tar det lite piano i starten och sedan kan han köra till när han vill och Atik D.L. är bara bäst. Väljer man att gardera så ska 9 Karissa Bo med tidigt. Spurtade bra senast, Kim upp nu och hästen ska tävla med ett stängt huvudlag. 10 Vagabond Bi är rejäl och kan gå tungt sista 700 meterna. 4 Devs Dragon har ett bra läge och kan öppna. 1 Ingo är riktigt bra för dagen och har läget.

 

V75-7: Här kan vad som helst hända!

Omgångens öppnaste lopp. Tipset till 3 Man At Work som alltid gör bra lopp och går hela vägen in i mål. Det vimlar av ”kantbollar”. 9 M.T.Mighty Winner såg ruskigt fin ut senast som fastlåst. 1 Eldorado Mearas har utvecklats markant på slutet, perfekt läge, kommer luckan så. Hemmahästan 10 Copaca Banana är tuff över upploppet, blir det fart på loppet så kommer han och flera in i loppet. Strecka på!

 

Förslag V75 6000 rader/3000 kr (säljs som andelsystem, 300:-)

V75-1: 4-5-6-7-8-9-10-11-12-13

V75-2: 1-6-7-10-12

V75-3: 3-6

V75-4: 5 Viola Grif

V75-5: 1-3-5-9-11

V75-6: 2 Atik D.L.

V75-7: Alla 12 hästarna.