Nilssons analys

Uppdaterad den 22 maj, 2020

Analys Kalmar fredag 22 maj

 

V5-1: NORMALT BRA CHANS FÖR 9 FEEL THE RUSH!
Jag fick tidigt upp ögonen för 9 Feel The Rush. Och efter att ha pratat med tränare Jerry Riordan om hästen inför en av hennes tidiga starter så blev jag än mer klar över att detta är en häst med lite ”plusstämpel”. Senast blev det galopp efter 100 meter varpå hon kom tillbaka och satt fast med krafter kvar i mål. Ett bakspår behöver inte vara fel och håller hon sig i skinnet är det en bra chans. 3 Explosive Rain höll bra efter ett tungt lopp senast och är den som i första hand ska kunna utmana. Nu dessutom med ett lopp i kroppen och utgångsläget är passande. 11 Use Face agerade uppåt som tvåa senast och att denna Joke Face-dottern har kapacitet har vi tidigare blivit varse. Jag streckar även 6 Matilda Cash som är bättre än raden, 5 Gumman Sisu som gjort det bra utan att ha fått full utdelning på slutet samt 1 Scorpion´s Madness och 4 Esther Cheri, vilka båda besitter kapacitet!

V5-2: MOT LEDNING OCH SEGER FÖR VEGAN FACE?
6 Vegan Face travade mestadels i dödens senast, men kunde ändå vinna med krafter kvar. Det var en debut som lovade mera och sett till kvällens förutsättningar med ett springspår på förstavolten är det goda möjligheter på nytt. Det finns dock några riktigt kapabla motbud och även här har vi Jerry Riordan-tränat i farten, denna gång i form av 8 Begum Kronos som inte kunde plocka längder i en snabb avslutning i sin debut varpå hon senast avslutade bra som tvåa. Närmar sig en fullträff och med lite tur från ett chansartat läge kan det vara dags. Jag vill även ha med 4 Clandestine tidigt, en Readly Express-märr som man sedan ett tag har talat sig ganska varma om från stallet. Spår fyra är inte optimalt, men löser hon det momentet är hon inte alls borta. Jag tar också med 9 Florine Newmen som har jobbat ihop till en fullträff. Därmed fyra streck med klar fördel Vegan Face!

V5-3: EN ELLER ALLA? JAG VÄLJER DET SISTNÄMNDA ALTERNATIVET!
3 Petra H. galopperade bort sina möjligheter efter 200 meter i debuten varpå hon senast vann med krafter kvar via ledning efter ett knappt halvvarv. Står åter till för att ta hand om befälet och sedan är det utan tvekan hästen att besegra! Kan vara så enkelt att hon leder från start till mål och jag spikar på lilla lappen, men på den stora blir det en helgardering. 10 Jeans´n Passion och 12 Amarock och 13 Högsrums Aramis ses alla som tidiga motbud och en del spel på sig lär även 11 Mr Swish få. Jag ställer mig dock frågande till hans kapacitet och han åker enbart med eftersom jag streckar rubbet. Man talade tidigt om hästen från stallet, men jag har då inte blivit imponerad. Senast agerade han trögt i ryggar, slog på en omotiverad galopp 1200 kvar för att sedan komma tillbaka och bli trea med ”hugg och slag”. Nej, jag vill verkligen se mer innan jag lyfter upp honom igen!

V5-4: HÄR ÄR DET GIVET ATT TA STÄLLNING!
Var jag tveksam till Lövgren-tränat i den föregående avdelningen så är det raka motsatsen här. 4 Oscar L.A. är en blivande topphäst och det är väl i princip bara ett snävt startspår emot. Men över lång distans kan man ta det extremt lugnt och också sätta till några extra meter om det skulle behövas och sköter han sig har jag mycket svårt att se honom förlora detta loppet, given spik!
Garderar man kan 8 Love Runs Out vara ett bud.
– Han fick ett tufft lopp senast och stumnade lite till slut. Hade varit ifrån ett tag och känns rejält förbättrad med loppet i kroppen. Distansen har han inget emot och dessutom blir det barfota fram för första gången. Loppet är tufft och vi får se hur långt det räcker, säger Maria Rosenberg.
Funderar man på att gardera favoriten är även 9 I Am Boko, 14 Willmer Gel och 15 Admirer tidiga streck, men jag ser det föga troligt att någon rår på en frisk och felfri Oscar L.A.. SPIK!

V5-5: SPETS OCH SLUT PÅ IT´S TIME, ELLER?
1 It’s Time har läget och blir svår att rå på från ledningen…
– Det var inget drag i honom på varken Axevalla eller hemma i Kalmar, men senast var det annorlunda. Han vann dessutom och var också så bra som jag hoppades att han även skulle ha varit i starten innan. Det var ett skönt formbesked och hästen känns jättefin i träningen och ska vara minst lika bra i kväll. Han är mycket startsnabb och jag tror ingen tar en längd på honom. Han biter ifrån sig i ledningen och därifrån är det en bra chans, säger Maria Rosenberg.
Jag kan dock omöjligt släppa 11 Now Or Never Flair som jag såg glänsa redan i ett provlopp inför debuten i regi Joakim Lövgren. Har därefter gjort bort sig en del och startade också så sent som i måndags uppe i Halmstad. Gick då okej som trea från kön, men kanske att jag ändå hade väntat mig liiiiite till av honom över upploppet. En följehäst som dock måste med på kupongen. Jag streckar även 2 Miss Pastis som är en ständig luring. Perfekt läge och kan slå till om It´s Time tvingas offra alltför mycket kraft i inledningen av loppet. Jag stannar vid tre markeringar!

Stora förslag V5
1260 rader/kronor

1-3-4-5-6-9-11
4-6-8-9
Alla 15
4 Oscar L.A.
1-2-11

Lilla förslaget V5
48 rader/kronor

9 Feel The Rush
4-6-8-9
3-10-12-13
4 Oscar L.A.
1-2-11

Lycka till!
//Anders Nilsson.