Nilssons analys

Uppdaterad den 22 maj, 2019

Analys Kalmar torsdag 23 maj

 

V4-1: 5 Counterfeightr lät det uppåt på inför senast, men han tappade då till slut efter ett lopp utvändigt ledaren/andra utvändigt och rygg ledaren. Satt dessförinnan fast med sparat i ett V75-lopp i Umeå och prestationerna är således ojämna. 1 Sphinx D´Inverne har ett intressant utgångsläge.
– Han trivs inte på kladdiga underlag och den senaste starten kan vi därför glömma. Hästen känns jättefin i jobben och är bara de yttre förutsättningarna rätt lär han prestera på topp. Får han ledningen tror jag att han har toppchans, men han är lite ojämnt startsnabb så spåret kan ju bli en fälla. Det är få hästar med i loppet och han är med där framme oavsett. Jag har inte bestämt vilket huvudlag, någon typ av stängt, säger Thomas Madsen.
Jag gillar 6 Let It Happen som har en väldigt hög högstanivå och skulle han löpa upp till denna är jag övertygad om att han dyker upp i segerstriden. 2 Jack Bowler, 3 Speedy Sus och 4 Mr Jäger är hacket bakom kapacitetsmässigt sett, men ingen är ändå helt chanslös.

V4-2: 1 Digital Wave låter det bra på.
– Hon hade ingen tur senast, hamnade bakom en häst som mer eller mindre tvärnitade och sedan var loppet över och kusken åkte bara i mål med alla krafter kvar. Hon har haft en del otur så det var kul att hon fick vinna på Solvalla näst senast. Hon känns jättefin i träningen och är mycket snabb från start och har öppnat under 1.10 utan att jag körde för fullt den gången. Läget är bra och jag har svårt att tro att någon snuvar henne på spets och det bör vara en bra chans och jag ändrar inget, säger Jan-Åke Hoas.
Snabb ut är även 3 Just Invincible som dessutom gör sina klart bästa lopp i ledningen varför det taktiska är givet. Jag streckar även 5 Victoria Knick, 8 Asajj T.Dream och 10 Skogans Lotten, vilka alla har kapacitet för att kunna vara med i segerstriden.

V4-3: 7 Setauket var senast tillbaka efter en tävlingsvila och gjorde det klart godkänt som tvåa.
Detta är en häst som vi håller högt och han har jobbat på ännu bättre efter senast och lär vara rejält framflyttad med loppet i kroppen. Läget är en bit ut, men trots det ska vår häst räknas tidigt, säger Markus Niklasson.
Som hårt betrodd är det dock kittlande att gardera, speciellt när det handlar om ett andelsspel. 2 Osborn Klipp är en häst jag gillar och det gör också Hans Crebas. 1 Neon Hagh galopperade och tappade mycket mark från start senast och var sedan utan chans. Har därefter varit struken varför formen är svårbedömd, men kunnande finns. Jag tar även med 5 Alea Iacta Est, 11 Edello och 12 Campbell Seabrook med fördel Edello som närmast kommer från en spetsseger. Annat läge denna gång, men formen sitter alltså där den ska.

V4-4: Här sticker en trio ut, både på förhand och nu i sista stund. Jag syftar framförallt på 1 Quick Vald som senast såg finfin ut som fastlåst. Han är snabb ut och Christoffer Eriksson lär försöka leda loppet från start till mål. 2 Tyfon Brodde vann från ledningen just här i Kalmar i sin näst senaste start varpå det senast blev galopp på  Momarken. 6 All In A Dream räckte inte till mot lite tuffare hästar senast (Marcello Wibb vann på V75), men nu går han ner lite i klass och är inte borta. Andra tänkbara bud om man vill strecka på ytterligare är 5 Casterly Rock, 8 Kaxi Day, 10 Xantino Bay och 11 Lönshults Johannes.

V4-förslaget i sista stund!
540 rader/1080 kronor

V4-1: Alla
V4-2: 1-3-5-8-10
V4-3: 1-2-5-7-11-12
V4-4: 1-2-6