Nilssons analys

Uppdaterad den 20 februari, 2018

V64-analys Kalmar 16 februari

ETT INTE HELT ENKELT LÅNGLOPP!
V64-1: Ett långlopp där jag lyfter fram 6 Västerbovivann som min vinnare. En rejäl herre som tål att göra mycket på egen hand. Given på en mindre lapp är även 1 Earthquake Neo som återigen avslutade bra i sin senaste start. Formen sitter där den ska och läget är bästa tänkbara. Jag nämner även fartfyllde 7 Sheriffen tidigt och med på min kupong åker även 5 Crack Atout samt Madsen-duon 3 Route Sixty Six och 4 J.A.Connie Bell som båda är tänkbara.

EN KVINTETT PÅ MIN LAPP!
V64-2: Vi förflyttar oss från ett långlopp till ett montélopp och här tror många att 12 Cingvar T.T. ska vinna. Visst kan det bli så, men helt övertygad är jag ändå inte. Galopp i fyra av hans fem senaste starter säger en del om osäkerheten och dessutom har inte Fredrik Persson haft bästa tänkbara träningsförhållanden på slutet. För mig är det givet att gardera. Jag gör det framförallt med 1 Jumbles som jag dessutom valde att lägga överst i min programrank. Inte heller han är dock att lita på (även för hans del gäller fyra galopper på dem fem senaste starterna) och jag streckar vidare… 13 Sing Of Mars kommer från seger och har visat sig trivs under sadel. Med åker även 5 Alfas Ice Man och 14 Oli Follo som båda tränas av Anders Zackrisson och i sadeln sitter två rutinerade tjejer som tillhör toppen i monté.

MOT LEDNING OCH SEGER, JAG SPIKAR!
V64-3: Det var en del snack om 6 Miss Prelong inför hennes senaste start på V75 och hon gjorde då också ett bra lopp efter en del strul i början. Denna gång är det läge för ledning och skulle så bli fallet ökar chansen avsevärt.
– Hon avslutade bra senast och hästen känns ännu bättre i jobben efter det. Kusken är vass från start och jag tror på min häst, säger Niklas Robertsson.
Väljer man att gardera är det 3 Micro Vick som gäller, men noterbart är att man ligger lågt värre på förhand.

POWDERFINGER TROTS LÄGET?
V64-4: 11 Powderfinger gjorde det klart godkänt i debuten för Peter Untersteiner och rapporteras rejält uppåt med det loppet i kroppen. Läget är chansartat och visst vill det till lite tur på vägen, men skulle det lösa sig finns tveklöst chansen fram till seger. Ett annat tidigt segerbud är 4 Fontaine Brodde.
– Han har ännu inte löpt upp till vad vi hopats, men förhoppningsvis ska det kunna lossna snart. Vi testar kort distans för att jobba upp tempo i kroppen på honom och då han är vettig från start bör det bli en bra position. Vi får väl svårt att svara upp Aurore d´Inverne och den kanske blir svår att slå, men vi får ge det en chans, säger Kevin Oscarsson.
Nämnde 5 Aurore d´Inverne kan alltså leda runt om och ett tänkbart segerbud finner vi även i 10 Maverick Dream som kan betydligt bättre än vad resultatraden visar.

ETT ÖPPET LOPP OCH JAG STRECKAR PÅ!
V64-5: 4 Kerstin Of Africa utrustade man senast med rycktussar för första gången, men körande Jörgen Sjunnesson behövde aldrig använda denna extraväxel. Första segern bärgades nämligen på ett enkelt sätt från ledningen och ställer bara inte spåret till med problem kan det bli andra raka ikväll. 1 Micro Vick rapporteras rejält uppåt med ett lopp i kroppen och från ett perfekt läge är det vettig chans till ledning från start till mål. 8 Far Far Away går man och väntar på och utan galoppen hade det senast slutat med en fin placering i ett V75-lopp på Åby. Tidigare streck är även 6 Tropicana Ås och 11 Sinfonie d´Inverne varpå jag fyller på med ytterligare några till och slutligen totalt tio streck på min V64-kupong.

NU ÄR DET DAGS OCH JAG SPIKAR!
V64-6: 10 Guideline inledde hos Joakim Lövgren och var sedan en runda hos Tomas Malmqvist. Numera gäller Johan Untersteiner där han ännu jagar sin första seger. Sett till vilken fart han besitter tror jag att det är dags för en fullträff ikväll och jag spikar!
– Han fick ta igen sig ett tag, men har därefter jobbat på rejält. Bland annat i några banjobb och hästen känns väldigt stark för dagen. Jag vill tro att det finns mycket pengar för honom att hämta framöver och klaffar det blir kga inte förvånad om det blir seger, säger Peter H Sjöberg i semestrande Johan Untersteiners stall.
Bakom är det framförallt två hästar som gäller och detta i form av 3 Jack Bowler och 9 Stronghold. Den sistnämnde trivs dock klart bäst i ledningen varför utgångsläget med ett bakspår är ett klart minus.

V64-förslaget, 1200 rader/kronor
V64-1: 1-3-4-5-6-7 (9-8)
V64-2: 1-5-12-13-14 (7-11)
V64-3: 6 Miss Prelong (3-9)
V64-4: 4-5-10-11 (6-9)
V64-5: 1-2-4-5-6-8-9-10-11-12 (7-3)
V64-6: 10 Guideline (9-3)