Nilssons analys

Uppdaterad den 06 december, 2019

Analys Kalmar fredag 6 december

 

 

V64-1: BRA CHANS MEN JAG GARDERAR I SISTA STUND
3 Dontlooseallmoney glänste senast och ska normalt ses med bra chans, men ”i sista stund” väjer jag att gardera. 6 Usain Töll är snabb ut och säkert den som hittar först till plankan och sedan finns det såklart i leken att man testar i den positionen. 4 Benjamin S.H. har visat prov på hög kapacitet men noterbart är att han nu tvingas tävla med skor, vilket knappast känns som något plus. 1 Quantum Roc är snabb från start och sitter fint till direkt och med på lappen åker även 5 Global Annuity medan duon 7 Barnacle och 8 Already Gone lämnas utanför.

V64-2: EN ELLER ALLA I AMATÖRLOPPET?
5 Durello var senast tillbaka i form då han speedade till sig en snygg seger och dessutom såg det ut att finnas kräm kvar över linjen. Nu gäller ett amatörlopp och Oscar Ginman är en säker kusk varför det visst ska vara en bra chans igen. Men skorna på denna gång och det faktum att han trots allt agerar aningen ojämnt gör att jag garderar. Jag gör det med hela gänget och hoppas således på en smällkaramell, men på en lite mindre kupong nämner jag duon 6 Aperfectmate och 7 Ronja Loss tidigt. 1 Gotländer och startsnabbe 2 Afrodite Miguan är andra bud om man som jag, är ute efter att fälla favoriten.

V64-3: JAG HAR EN TRYGG LÖSNING!
2 Gravity Pace fick det serverat senast och avgjorde på ett bra sätt. Perfekt utgångsläge denna kväll och mot ett på pappret passande motstånd ska det vara goda möjligheter på nytt. 6 Bravo Santana har tagit tre segrar på sina åtta starter och hunnit visa prov på riktigt hög kapacitet. Läget är en bit ut, men han kan öppna vettigt och hamnar säkert bra till direkt. 11 Alfas Kennedy har inte levererat på ett tag, men kunnande finns och med lite tur från ett chansartat läge är han med och gör upp om segern. Jag tar även med 4 C.D.C.´S Ludde som är snabb ut och 7 Classic Gal, vilka båda också ska ses som tidiga segerbud i detta lopp.

V64-4: JAG TAR STÄLLNING OCH SPIKAR!
Peter Johanssons Minne, ett lärlingslopp, och när jag gjorde programrankingen hade jag vissa problem. Ett jämnt gäng möter upp och även om 1 Nolimitjimmit kändes som en sund tipsetta så dök det upp ett koppel av kapabla konkurrenter. Ingen känns egentligen chanslös, men efter närmare eftertanke så har min tidiga tipsetta faktiskt en riktigt bra uppgift framför sig. Han är erkänt startsnabb och dessutom körs han av Marc Elias som känner hästen väl. Det måste bara vara bra chans till ledning från start till mål!
– Han är snabb ut och trivs i ledningen varför förutsättningarna passar perfekt, säger Markus Waldmüller i stall Conrad Lugauer.
Bakom då? 4 It´s Time har nu fått ett lopp i kroppen och lär ha gått framåt rejält och från bakspår gäller 10 Devs Dragon som jagar tredje raka, vilket Markus Niklasson är tänkt att hjälpa till med. Av övriga nämner jag även 5 Vertigo N.P. och 9 Love Håleryd, men garderar man så är det tveklöst läge att ta med alla.

V64-5: JAIRO RUNDAR TILL SEGER OCH JAG SPIKAR!
”Gamlingarna” gör upp om blott 35 tusen och jag säger klar fördel 9 Jairo som står inför en lämplig uppgift. Har förvisso inte startat på ett tag, men från stallet påminner man om att han brukar leverera efter en tävlingsvila och att tävla med skor är inga som helst problem. Spår fyra i volt är knappast optimalt, men bör heller inte ställa till med några problem och oavsett hur Joakim Lövgren sedan lägger upp det taktiska ska ekipaget ses med toppchans till seger! 10 Monark Newmen är likaledes kapabel, men har inte levererat på ett tag och jag vill se mer innan jag tror på honom. Samma sak gäller 7 Västerboonthenews som dessutom börjar bli till åren kommen (fyller tolv vid årsskiftet…). 8 Explosive De Vie är vass med ett lopp på väntan och skulle det klaffa under slutvarvet kliver han tveklöst in i handlingen till slut. 3 Puccy Italia och 5 Sphinx d´Inverne känns hetast på startvolten, men båda får svårt att stå emot min vinnare.

V64-6: EN KVINTETT KÄNNS TRYGGT!
8 Nanetta Hill är nästa goda möjlighet för Mr Lövgren, men för att det ska bli seger krävs en vassare prestation än senast. Dessutom trist läge och sammantaget sätt är det på sin plats att gardera. Stall Lugauer har en duo:
5 Alhambra är snabb, men har även lite osäkre tendenser i sig, hon är efter Ready Cash och det finns humör. Hon har ett lopp i kroppen och formen är på väg uppåt. Hon ska ses med chans, säger Markus Waldmuller.
6 Kicki Lagö är upp och ner i sina prestationer. Nu har vi ändrat lite på träningen och hoppas det ska slå väl ut. Hon har kapacitet.
Jag streckar den förstnämnde, men släpper den sistnämnde…
2 Chilli Lane har det optimala läget och med två lopp i kroppen närmar sig toppformen. 12 Rosy Wine avgjorde på ett snyggt sätt senast varpå även 9 Sunday Sonata åker med på lappen. Johan Lejon pratar ständigt varmt om sin häst och med rätt ryggar skulle det kunna bli seger.

V64-förslaget, 1800 rader/kronor
Systemet säljs i 18 andelar á 100 kronor styck.
V64-1: 1-2-3-4-5-6
V64-2: Alla 12
V64-3: 2-4-6-7-11
V64-4: 1 Nolimitjimmit
V64-5: 9 Jairo
V64-6: 2-5-8-9-12

Lycka till!
//Anders Nilsson