Nilssons analys

Uppdaterad den 19 oktober, 2019

Analys Kalmar lördag 19 oktober

 

 

V65-1: BRA CHANS TROTS LÄGET, MEN…
7 Zefiro Dei Cedri står tufft till med dubbla tillägg, men är så pass kapabel att han ändå bör ro iland med denna uppgift. Så fort tillfälle ges kan vi vänta oss ett avancemang, i annat fall ska han ses med bra chans att runda till seger under slutvarvet. Men i ”sista minuten” tar jag chansen och garderar och gör det med en kvartett. Däribland 2 Derby Simoni.
– Han har inte startat på ett tag, är behandlad och har fått en pust. Jag är nöjd med honom i jobben och i tisdags körde jag 1.18/1600 meter på bra sätt. Möjligen kan det fattas lite för att han ska vara som allra bäst, vi siktar på finalen i fyraåringsserien och han behöver en genomkörare. Zefiro Dei Cedri blir svårslagen och vår chans är väl att Derby Simoni kommer till ledningen, i den positionen ger han sig ogärna, säger Thomas Madsen.
1 Cojito, 3 Dallas och 5 Image Rapida åker också med!

V65-2: RUNDAR BRASIL BOKO SAMTLIGA?
8 Brasil Boko är en van montéhäst och gäller som befogad favorit. Jennifer Oscarsson både rider och kör i stimmet för dagen och detta kan vara den enkla lösningen. Men jag känner för att gardera och då framförallt med 5 Morgan Atlas som slår till när man minst anar det. 6 Major Tom och 7 Thaiger Exclusive är andra bud med fördel den sistnämnde.
– Han har fått några lopp i kroppen efter en lång skadefrånvaro, men visar inte samma gnista länge varför vi nu provar monté. Jag ligger lite lågt, men vet samtidigt vad hästen kan, säger Thomas Madsen.

V65-3: SITTER PU BAKOM BÄSTA CHANSEN?
5 Explosive Rain har blandat och gett så här långt.
Hon snubblade på Solvalla senast och därav galoppen. Kändes bra för övrigt och hon hävdar sig bra i sådana här sammanhang. Allt känns bra i träningen, säger Peter Untersteiner.
Stallkamraten 4 Poesi Kloster då?
Hon är lite trög av sig, men är en fin travare och nu ska vi plocka av alla skorna så får vi hoppas att det ger en liten kick!
2 Bahama Breeze vann på ett överlägset sätt med krafter kvar för tre starter sedan och gör hon om det loppet är det en bra chans här. 6 In Love Silas (ingen blixt från start men bättre till slut och därmed gynnad av ett eventuellt högt tempo) och 8 Nina Ginto (har visat prov på rejäla fartresurser) är också givna!

V65-4: SE UPP FÖR SUNDAY SONATA!
8 Liana Silvio är nästa goda chans från stall Peter Untersteiner.
– Hon har varit långtidsskadad. Jobbar fint, men läget är dåligt denna gång. Känns dock så pass bra att jag tror på bra chans, säger Peter Untersteiner.
6 Demon Ima visade 1.15 sista varvet fram till seger i debuten varpå det senast slutade med tidig galopp. Givet bud om felfri! 1 Sunday Sonata vet jag att Johan Lejon håller högt och läget med ett innerspår är spännande. Jag streckar även 3 Already Gone, men står däremot över 7 Alfas Lucky Luke.
– Jag var nöjd med honom senast och det var ett klart fall framåt. Han hade problem med fräschören i somras, men nu verkar det ha släppt. Jag har provat honom bakom bilen tidigare och han öppnade bra och det gäller att komma ner i banan så fort som möjligt. Det är några i loppet som är bra och jag har svårt att värdera chansen, säger Thomas Madsen.

V65-5: ÄNNU EN OSCARSSON-SPIK!
Jag lyfte fram Explosive De Vie som bästa spiken för en vecka sedan och här finns ett nytt singelstreck från stall Jim Oscarsson. Denna gång i form av 10 Roofparty som nu har fått ett lopp i kroppen och som lär vara rejält framflyttad till kvällens start. Står på kronan rätt inne i loppet och jag har svårt att se hur han inte ska runda detta gäng. Garderar man är det 3 Blessi Chap, 6 Bonfire Lady och 9 Alex T.H. som gäller i första hand, men samtliga får svårt att slå min spik!

V65-6: NORMALT EN TOPPCHANS FÖR SATO!
7 Sato är hästen i gänget och skulle han löpa upp till sin fulla kapacitet (som typ när han vann V75 tidigare under året) är loppet med garanti över. Nu finns det dock inga garantier för det och skulle det dessutom bli en halvmiss från springspår blir det en dryg väg fram. Lång distans är normalt inga problem, men känslan säger att man bör gardera. 1 Earthquake Neo avgjorde senast säkert via ett starkt slutvarv från sjätte utvändigt. 5 Gullabo Däck Bling har visat form en längre tid och ställer inte spåret till med problem är även han med i striden. 9 Montana Crown står fel till (tillägg vid 610 tusen och har 630 tusen på kontot) men jag vet vad han kan och borta är han knappast.

V65-förlaget, 1600 rader/kronor
1-2-3-5-7
5-6-7-8
2-4-5-6-8
1-3-6-8
10 Roofparty
1-5-7-9

Lycka till!