Nilssons analys

Uppdaterad den 14 september, 2018

Analys Kalmar fredag 14 september

Här kommer så mina funderingar inför kvällens tävlingar i Kalmar där det är P21-lopp som gäller. Men nästa vecka så smäller det, då gäller topptrav här i Kalmar med bland annat final i såväl sto- som stayerserien (150.000 kronor i förstapris i båda dessa lopp) samt Vilhelm Johanssons Minne med 200.000 kronor till vinnaren.

Jag spelar lite annorlunda ikväll. Tror mycket på 3 Letizia (V5-3) som gör debut i monté och håller även fast vid 6 Baron Max (V5-4) sedan programtipsen gjordes. I övriga tre lopp streckar jag samtliga och hoppas givetvis på rejäla kantbollar!

Nestor Zackrisson inleder?
V5-1: 8 Butterfly Center har galopperat i tre av sina fem senaste starter och är alltså inget att lita på. Farten finns dock och i felfritt lopp är hon med i segerstriden. 4 Cefalo får duktige Henriette Larsen upp ikväll och även här pratar vi fart som räcker långt i ett poänglopp. Av övriga nämner jag lägesgynnade 1 Je T´Aime Glider, 3 Street Glider, 5 High Flying och 7 Alvena U.Two. Alla som följer dessa rader vet att jag då och då lyfter fram 11 Ragga Loss och när det nu handlar om ett enklare gäng så vore det väl märkligt om jag inte gör det på nytt?

Ronny Palm låter förhoppningsfull!
V5-2: Pratade med Ronny Palm på Jägersros stallbacke i tisdags och han lyfte fram 5 Global Up´n Away som ett hett segerbud till enna fredag i Kalmar.
– Hon jobbar bra och jag skulle inte bli förvånad om vi kan få utdelning i ett lopp som detta. Balansen vill jag avvakta med närmare inpå start, säger Ronny Palm.
Tidiga segerbud är även 2 Stepping Love och 7 M.T.Jewel och värd att nämna är även 3 Tough America, 8 Pretender och 10 Bellzapp. Den sistnämnde inledde väldigt lovande, men nu har han inte startat på ett tag varför formen givetvis är svårbedömd. Vad gäller 8 Pretender så sitter formen tveklöst där.
Han har väl gjort två bra lopp efter en lång vila och jag vet att startsnabbhet finns. Därför får jag testa trots ett åttondespår och det ska bli kul att köra honom, säger Hans Crebas.

Letizia vinner direkt i sin montédebut!
V5-3: Ett montélopp där jag valde att spika 3 Letizia i programmet och jag håller fast vid detta i ”sista stund”. Tog ju ett snack med Anders Zackrisson redan när startlistan var purfärsk och han var positiv.
– Sofia Adolfsson har varit och ridit jobb med henne och var väldigt nöjd med vad hon kände. Det är den klart bästa chansen av mina två hästar i loppet och sett till motståndet kan jag inte annat än att tro på väldigt bra segerchans, säger hemmatränaren.
Jag kan bara instämma och spiken är given!

Baron Max mot ledning och seger…
V5-4: 6 Baron Max är en häst jag gillar och det gör man givetvis även med tränaren och körsvennen Hans Crebas. En arbetsmyra som dessutom alltid ställer upp med information på bästa tänkbara sätt.
– Näst senast satt han fast varpå han senast avslutade bra på Vaggeryd. Han har blivit allt bättre från start och jag laddar och vill till ledningen. Kommer vi dit tror jag att övriga får svårt att slå oss, säger Hans Crebas.
Jag instämmer till fullo, i spets blir ekipaget inte enkelt att komma till tals med och jag väljer att spika!

Skräll för tredje gången, TACK!
V5-5: Hans Crebas igen? Ja, varför inte! Denna gång med lånestyrningen 5 Blixten Mc*Queen som dock blandar och ger ganska så rejält i sina prestationer. 6 Moon´s Ballerina är inte alls tokig och det samma gäller 7 Rosa Parks som dessutom är snabb ut. Hade det varit kort distans hade jag mycket väl kunnat tänka mig att använda Rosa Parks på ett mer aktivt sätt. 1 Medium har fart och ett fint läge, 4 Lönshults Johannes vinner inte ofta, men i detta gäng duger han mer än väl medan 10 Earthquake Neo kliver ner i klass och det ska man alltid ta med sig.

V5-förslaget
V5-1: Alla
V5-2: Alla
V5-3: 3 Letizia (7-4)
V5-4: 6 Baron Max (8-9)
V5-5: Alla

1331 rader/kr