Nilssons analys

Uppdaterad den 21 augusti, 2020

Analys Kalmar fredag 21 augusti

 

NORMALT BRA CHANS ATT RUNDA TILL SEGER!
V64-1: 9 Usain Henna är tillbaka på ”hemmaplan” och där han också inledde sin karriär. Två andraplatser har följts upp med seger i hans nygamla regi och händer inget oförutsätt ska han ses med bra chans att runda till seger. Men då det knappast saknas motstånd väljer jag trots allt att gardera och då framförallt med 8 Eldorado B. som gör sin första start över aktuell distans och noterbart är också att han är anmäld barfota runt om. Givet bud är även 2 Tyson Dimanche som förvisso står med tillägg, men detta till trots ska det vara god chans till ledning efter en bit. Skulle så bli fallet och om inte inledningen kostar FÖR mycket kan han visa sig bli svårpasserad. Jag tar även med 3 Global Takeover, 4 Panamera och 6 Sanda Love, vilka alla har fart för att kunna segerstrida.

JAG HAR NÅGRA VASSA MOTBUD TILL FAVORITEN!
V64-2: 1 Joker of Steel blir väldigt hårt betrodd och det är lätt att förstå, detta sett till vad hästen visat i kombination med aningen skralt motstånd. Två raka segrar från spets varpå fuxen senast var sämre från dödens. Detta utan att PU kunnat hitta någon anledning och det är förstås aningen illavarslande. Skulle favoriten bli över finns viss strulrisk och jag garderar med en trio. 5 Newlight Coger fick starkt efter galopp senast, 12 Atena Risaia TRGF har hunnit visa prov på god fart i sina fyra starter för Magnus Dahlén medan 7 Digital Data är en häst som jag sedan länge haft ögonen på. Aningen chansartat utgångsläge, men löser det sig finns tveklöst kapacitet för att kunna dyka upp i segerstriden.
Digital Data gick ett helt okej efter ett tufft lopp senast. Han har agerat bra i jobben efter det och vi fortsätter med mycket vikt i skorna, vilket såklart är ett minus kontra hans konkurrenter. Eventuellt nytt huvudlag denna gång, men jag har ännu inte bstämt vilken typ, säger Ola Karlsson.
Jag tar även med 6 Spring Alone som är snabb från start och kostar det inte FÖR mycket så har hästen även en speed till slut, kul megaskräll!

SVÅRBEDÖMD FAVORIT OCH JAG GADERAR!
V64-3: 2 Aragorn As är allt annat än enkel att sätta in i detta lopp. Hästen har visat prov på god startsnabbhet och skulle det bli ledning ökar givetvis chansen ytterligare. 5 Goldfield och 9 Elle Titation har båda fart för att kunna utmana favoriten och streck också för 4 Jeans´n Passion som hade varit struken inför senast och lär ha haft rejäl nytta av det loppet i kroppen. Detta är en häst som jag brukar lyfta fram i dess arader och så blir det även denna gång. Kvar att nämna av hästarna som streckas är 3 Scorpion´s Madness som har tagit två segrar på sina tre senaste starter och som kommer med formen på topp. Läget är bra och den korta distansen är inga som helst problem. Till slut sex streck!

FÖRSTA URRYCKARE OCH KANSKE ATT DET ÄR DAGS!
V64-4: 2 Das Auto spikade jag i den näst senaste starten och det handlade då programenligt om ledning från start till mål. Senast gav han sig dock från samma position och sett till intrycket på Mantorp är det inget jag vill gå på rakt ut här. Visst, slipper han att offra en tuff inledning kan det mycket väl gå vägen, men jag tror på motsatsen och att det blir stumma ben till slut. 6 Red Mile Brodde hade jag lite span på inför senast och han gjorde då ett klart bra lopp över ovan distans.
– Han gjorde det ändå bra över den korta distansen senast och detta är en häst som jag tror att det finns en hel del utveckling i. Läget med ett innerspår passade inte honom senast då han är ganska stor och långklivad, men kanske att ett sjättespår i gengäld är för långt ut för att vara optimalt… Jag kommer att utrusta honom med urryckare för första gången och det är klart att jag har en del förhoppningar på min häst, men om det blir seger nu eller om ett par starter är svårt att säga, säger Ola Karlsson.
Trion 8 Ville Ima, 10 Alex T.H. och 12 Bear A Perfection står alla chansartat till. Fördel den sistnämnde kapacitetsmässigt sätt, men man vet ju aldrig från gång till gång om hästen kommer att sköta sig eller inte.

RUNDAR WILD LOVE TILL SEGER?
V64-5: 15 Wild Love står tufft till, men i gengäld gäller enklare hästar att runda och det skulle förvåna mig om hon inte löser sig uppgift. Tanken var att gå ut i EM för ston, men dit räckte inte poängen, men här samlas det nya.
Att stå med dubbla tillägg är alltid tufft, men hon är i fin form och har visat sig tåla olika typer av upplägg. Barfota runt om, norskt huvudlag och hybridvagn, meddelar Simberg.
Peter Untersteiner har en duo till start i 11 Ofelia O.E. och 13 Princess S.W..
Ofelia O.E. får man ta det lugnt med från start och då brukar det fungera. Håller helt okej form och går utrustad som tidigare.
Princess S.W. är lite ojämn i sina prestationer, men jag både hoppas och tror på en bra insats. Även här blir det utrustning och balans som tänkt, säger PU.
Båda är bra, men båda får också svårt att utmana Wild Love som är en spik för mig. 8 Ritz Guiness nämner jag ju alltid i dessa rader och därmed måste jag göra det på nytt. Farten vet vi ju, men tufft att besegra Wild Love. För er som garderar är hon dock ett streck, vilket även gäller 8 Au Pair Girl.

JAG DUBBLAR I AVSLUTNINGEN!
V64-6: 3 Look Håleryd kommer närmast från en fjärdeplats i en V75-final, vilket givetvis slår högt i ett lopp som detta.
– Han gjorde det väldigt bra senast och håller toppform för dagen. Allt har sett nomalt ut i jobben efter det och jag räknar med en stark insats på nytt. Den korta distansen är kanske inget plus,men han klarar den. Inga ändringar är planerade, säger Peter Untersteiner.
2 Victory Lee och 4 Valour Kronos blir båda betrodda, men jag står över båda och säger istället 11 Zlatan Knick som jag har väntat på ett tag. Senast blev det fel och den starten kan man glömma. Normal i jobb och intressant sett till att spelarna verkar tappa honom och detta givetvis sett till det besvärliga utgångsläget. Men som jag läser loppet blir det högt tempo och då kliver han in i handlingen till slut.

V64-förslaget i sista stund:
1800 rader/1800 kronor
2-3-4-6-8-9
1-5-6-7-12
1-2-3-4-5-9
2-6-8-10-12
15 Wild Love
3-11

Givetvis spelar vi enbart för sex rätt och därmed 2,5 gånger utdelningen.
Lycka till!
//Anders Nilsson.