Nilssons analys

Uppdaterad den 01 januari, 2019

Analys Kalmar tisdag 1 januari

 

Full pott på andelsspelet när vi avrundade fjolåret. Nu gäller nya tag och vi drar igång redan på årets först dag och då med en V4-omgång. Jag håller fast vid min spik i programmet och då i form av 10 Calypso Am i V4-avslutningen.

V4-1
En öppen inledning där jag tar med hela gänget. Tidig och given är 8 Sphinx d’Inverne.
– Han är lite svårbedömd då han inte alltid tar i för fullt. Hästen var senast ute i ett V75 lopp och skötte sig väldigt bra som tvåa. Spåret blev långt ut på vingen, men han är stark och tål att göra en del själv under vägen. Hästen är bra för klassen, men det handlar en del om vilket humör han har vaknat på. Har han en bra dag så kan han mycket väl vinna detta lopp, säger Madsen.
Kent Knutsson har en duo till start:
1 Moon´s Oki Doki hade ett formtapp under hösten, men har visat uppåtform nu på slutet. Det känns som att täta starter inte är någon nackdel och vi fick även ett fint spår. Hästen öppnar bra och kommer säkert att få en fin position. Körs det lite under loppets gång så blir han farlig till slut.
6 Go De Luxe har verkligen hittat formen på ålderns höst. Han har gjort flera fina lopp på slutet och mött bra motstånd. Han är pigg och glad här hemma och inget tyder på en sämre insats till denna start. Hästen är snabb iväg och kommer vi till ledningen så körs han där. Han ska räknas tidigt.
Vad säger Anders Zackrisson om 5 Enclave?
– Hästen satt långt bak i fältet senast och han är klart bäst när han är med där framme. Han känns fin och jag kommer att ladda för att försöka komma till ledningen.

V4-2
Jag tippade 2 Miss Duffy etta i programmet och var också ett tag inne på att spika.
– Hästen har varit ute bland tuffa hästar på slutet. Hästen var bra för två starter sedan, men galoppen i den sista starten var mest ett olycksfall i arbetet. Vi har kört ett lite snabbare jobb inför denna start efter 1.18/1600 meter och på det kändes hon fin. Hon går väl ner i klass till denna start och fick dessutom ett perfekt spår. Hon är normalt travsäker och kan även öppna bra. Det ser bra ut på förhand, säger Preben Sövik.
1 Street Glider blir intressant med Christoffer Eriksson från ett bra läge varpå 3 A Matter of Time, 4 Pekay Gold och 10 Maggie Cash kompletterar.

V4-3
Liksom i inledningen tar jag med hela gänget. Tidig på en mindre lapp är 7 Virgin Maiden.
– Det är en fin häst som utvecklats fint under hösten. Senast så vann hon från ett liknande läge och enligt skötaren så känns hon fortsatt fin så formen ska det inte vara något fel på. Hästen står bra inne i loppet och är som sagt snabb iväg så det blir laddning mot täten. Ledningen är inget måste, då hon även är stark så kan hon vinna från andra positioner. Hon måste ses med bra chans, säger Markus Waldmüller hos stall Lugauer.
1 Maharania Jons är också tidig från ett bra läge.

V4-4
Jag väljer att spika i avslutningen och då i form av 10 Calypso Am.
– Han har det varit en del problem med som har tagit tid. Han har fått träna på rejält och är väl förberedd. Det snabbaste banjobb han gått är i kvalet och efter det så har han piggnat till ytterligare. Detta är en klasshäst som jag hoppas ska få vara hel och fräsch ett tag och då får han visa vad han kan. Jag hoppas och tror att han gör ett bra lopp, säger Admir Zukanovic.
Öppet bakom, men kanske att 4 J.A.Connie Bell är tuffast emot. Hur som helst väljer jag att spika!

V4-systemet
600 rader/1200 kronor
V4-1: Alla
V4-2: 1-2-3-4-10
V4-3: Alla
V4-4: 10 Calypso Am

LYCKA TILL!