Nilssons analys

Uppdaterad den 09 juli, 2019

Analys Kalmar tisdag 9 juli

 

 

V4-1: EN TRIO STICKER UT!
2 Devs Daffodil gjorde senast debut i ny regi och gick ett bra lopp som trea. Nu från ett bra läge och ett lopp i kroppen…
– Han hade tränat bra inför senast och gick ett starkt lopp. Det känns som om formen är framflyttad och vår häst måste räknas tidigt, säger Markus Waldmüller.
8 Kees Bokma gjorde senast även han debut i ny regi och då Hans Crebas. Levererade en urstark avslutning och löser det sig bara från ett vanskligt läge är även han ett hett segerbud. 7 Sphinx D´inverne var bra vid segern för tre starter sedan, men har därefter inte fått till det. Det kan räcka med dessa tre, men jag ”lyxstreckar” även 6 Ryssebo La Reine som är härdad i tuffa gäng.

V4-2: MOT LEDNING OCH SEGER, JAG SPIKAR!
Jag tippade 5 Ritz Guiness etta i programmet och har ingen anledning att ändra på det ”i sista stund”. Det blev lite tryck kring henne senast på V75 då det basunerades ut barfota runt om, men väl i loppet var hon utan chans. Nu gäller klart enklare motstånd och då jag dessutom räknar med att hon sitter i ledningen efter en bit är det sedan en absolut toppchans till seger, jag spikar!
För er som garderar är det 6 Höwings Venus, 9 Derby Simoni och 10 Volita Go som gäller i första hand.

V4-3: TAR HOWARD T. TREDJE RAKA?
3 Howard T. har inlett med två raka i regi Conrad Lugauer.
– Han är vi jättenöjda med, en häst som gör det mesta rätt och utvecklas hela tiden. Han känns fin i träningen och har en passande uppgift, säger Markus Waldmüller.
10 Jesper Trot var senast ute i V75 då man också ryckte skor och körde i bike, men trots detta var han chanslös på segern. Enklare nu och ska ses med vettig chans. 6 Get Ready On Tour (viss chans på ledningen), 8 Major Tellmadge (kommer med full form) och 11 Gloriant Silas (betydligt bättre än arden) är andra segerbud i loppet.

V4-4: MAHARANEE STAR ÄR DRAGET!
Lite tufft kan tyckas, att lägga 5 Maharanee Star överst i en programrank, men faktum är att jag håller henne som mest kapabel i eftermiddagens V4-avslutning. Raden är ju allt annat än tilltalande, men sköter hon sig blir i alla fall inte jag ett dugg förvånad om hon lägger dagens motstånd på rygg. Dessutom intressant med ny kusk i Peter Ingves. 12 In The Air Tonight kommer med två raka segrar och har formen helt på topp. Lurigt läge dock och det vill till lite tur på vägen. 2 La Cerise är intressantast på startvolten varpå jag även vill nämna 6 La Pardeta (har jobbat ihop till en seger och nu med PU upp) och 15 Virgin Maiden, vilka båda har fart för att kunna vinna loppet.
– Virgin Maiden har inte startat på ett tag, men jobbar bra och är väl förberedd. Samtidigt står hon lite illa till och det är många att runda. Hon kommer att göra ett bra lopp och sedan får vi se hur långt det räcker, säger Marcus Waldmüller.
Jag gör ett försök att jobba upp värdet genom att ta med samtliga på V4-förslaget!

V4-förslaget
300 rader/600 kronor
2-6-7-8
5 Ritz Guiness
3-6-8-10-11
Alla