Nilssons analys

Uppdaterad den 15 november, 2019

Analys Kalmar fredag 15 november

 

 

V5-1: DET KAN HANDLA OM SPETS OCH SLUT!
1 Crazymonsterheart hängde senast på bra i en snabb avslutning och skulle hon lyckas svara upp sitt innerspår ökar chansen avsevärt. Dock bra chans oavsett och hon kan vara den enkla lösningen i kvällens V5-inledning. Jag tar dock med några till bakom och detta framförallt i form av 7 Carrotlover som senast tidigt kunde överta ledningen varpå segern blev enkel. Vingligt läge, men lär likväl åter köras offensivt. Jag kryddar med trion 2 Twilight Brodda, 4 Neon Hagh och 10 Kirby Sånna, vilka samtliga har fart nog för att kunna dyka upp i segerstriden – fem streck!

V5-2: EN TRIO STICKER UT!
4 Afrodite Miguan (rejält uppåt på slutet), 9 Turbulence Face (bra avslutning efter ett passivt upplägg senast) och 10 Gotländer (bra fram till delad seger näst senast) känns utan tvekan hetast i detta lopp. Men bakom lurar ett koppel av utmanare och efter dubbla strykningar är dessa åtta till antalet. Samtliga rensar trevligt i kuponghögen och jag tar chansen och kryssar för samtliga. Ska jag lyfta fram någon blir det 3 Penny Lane T.B. från ett passande utgångsläge.

V5-3: HUR STÅR DET TILL MED FORMEN?
Alla som följer dessa rader vet att jag gillar 5 Cream Balloon, men dagsformen efter en längre tävlingsvila är givetvis mer än lovligt osäker. Senaste starten gjordes i december förra året och även om allt var väl i kvalet så kan det givetvis fattas tempo. 12 All In A Dream från ett bättre läge hade varit en tänkbar spik, så bra är han sett till konkurrensen. Men just förutsättningarna gör det hela lite osäkert. 4 K.A.Dacy är inte alls tokig och duger mer än väl i denna typ av lopp, vilket även gäller 3 Linda Sånna som också står med ett vettigt utgångsläge. Med åker även 10 Pilgrim Tell som kan betydligt bättre än vad han har visat på slutet och med fart på loppet kliver han in till slut.

V5-4: HIP HURRAY BOKO TROTS LÄGET?
8 Hip Hurray Boko är van betydligt tuffare gäng än vad som är fallet denna kväll och trots läget vill jag påstå att hon ska ses med goda möjligheter. Peter H Sjöberg kör inte överdrivet mycket lopp, men är likväl rutinerad och känner dessutom hästen väl. 6 Uandmetogether Ås och 7 Mr Gorgonzola har båda finfina fartresurser och ska likaledes med tidigt på kupongen. 1 Ugly Duckling fick offra mycket kraft för att nå ledningen senast, vilket satte sig i benen till slut. Perfekt utgångsläge denna kväll och med klaff på bitarna finns chansen. Med åker även duon 3 Lönshults Johannes och 10 Cherie Kee och därmed sex streck totalt!

V5-5: JAG HÅLLER FAST VID BÄSTA SPIKEN!
11 Toddler var senast tillbaka efter ett äventyr i Frankrike. Man körde med bike och helstängt varför man blev aningen överraskad när ledningen släpptes. Blev därefter fast med krafter kvar och såg fin ut över mål. Att han ska vara med i ett breddlopp känns märkligt sett till hans kapacitet och trots bakspåret är det en toppchans till seger. Liksom i programtipset väljer jag att spika!
Han har känts fin i jobben efter senast och givetvis måste vi tro på goda möjligheter. Vi får väl se hur det blir gällande balans och utrustning, säger Markus Waldmüller.

V5-förslaget:
1500 rader/kronor
1-2-4-7-10
Alla 10
3-4-5-10-12
1-3-6-7-8-10
11 Toddler

Lycka till!
//Anders Nilsson.