Nilssons analys

Uppdaterad den 29 juni, 2018

Kalmar fredag 29 juni

Gör det lätt för mig
V65-1: Jag får ingen riktig kläm på det här loppet. 1 Trecciadoro Rex har form och bästa läget och körs nog i spets. Jag tycker att hon är bäst över kort distans och det kan bli ett långt upplopp för henne. 4 Gunell Palema är på gång och går alltid in i mål. 7 Mitos Gold startade i måndags och gick ett bra slutvarv i spåren som tvåa. Nu är han inkvalad till en final näst torsdag vilket tränaren Tommy Strandqvist har i tankarna.
– Mitos Gold startade i måndags och var jättebra som tvåa efter ett starkt slutvarv. Detta var ett försökslopp där finalen går nästa torsdag och det hade jag inte en aning om. Detta gör att Mitos Gold kommer att köra lite på chans och Jörgen Sjunnesson är en mästare på att ge hästarna snälla lopp. Löser det sig finns chansen. Jag tar även med 2 Silver Annie som är spurtstark med rätt lopp.

En riktigt rolig spik!
V65-2: Efter en del koll i lopparkivet så kommer jag att spika 10 Countdown Fougett. Jag vet att han inte vunnit på länge, men nu är det dags. Han har formen på topp och insatsen näst senast på Jägersro fick mig att backa tillbaka loppet flera gånger. I starten efter var han minst lika bra efter galopp. Kul spik och oerhört spelvärd.
– Countdown Fougett håller hysterisk form. Näst senast satt han fast mot topphästar och hade vunnit med lucka. Gången efter på Charlottenlund så tappade han säkert 60 meter och reparerade starkt som trea. Hästen känns jättefin och kan göra lite själv i loppen. Countdown Fougett måste vinna snart och jag blir inte förvånad om han gör det i dag, säger Tommy Strandqvist. Väljer man att gardera är 2 Dreamlover G.D ett givet streck tillsammans med 4 Nicegift C.C. Som är snabb från start och ska tävla barfota runt om.

Här bör man strecka på
V65-3: Ett ganska ihåligt lopp där det gäller att ta med så många streck som plånboken tillåter. 3 Princess La Mint, 7 Victoria Lane, 9 Viktoria Neo, 11 Wish Bone är alla fyra givna streck och jag varnar kraftigt för 2 Pell In. Han är snabb från start och är ute över helt rätt distans den här gången.

Bör räcka med fem streck
V65-4: 1 Tyfon Brodde har läget och frågan är väl om han har styrkan att hålla undan för tilläggshästarna. Frågan är vad Kent Knutsson gör med 2 Divino som verkar vara bäst när han är med där framme och kan bestämma tempot. 7 Zolasoray O.O är stark och har styrkan att göra en del jobb själv varför han är klart aktuell här. 3 Mooney var förbättrad senast, en outsider tillsammans med 6 Wallbanger R.W som är klart bättre än raden.

Tre som höjer sig
V65-5: 4 Jeppas Clipper har styrkan som sitt främsta vapen och den långa distansen är ett plus. Han är inte att lita på och det finns som jag ser det två motbud. 8 Kiss My Lips H.C är också stark och ett tufft sto som återkommer efter paus  och det gör henne lite sårbar, men jag vågar inte plocka bort henne. 9 Cindy Tiger är  riktigt intressant. Hon galopperade senast med krafter kvar. – Det är en jättefin häst som jag siktar på det danska stoderbyt med och hon måste bli lite härdad och därför valde jag det här loppet. Senast strulade det i sista sväng och hon galopperade. Det fanns krafter kvar i det läget och jag är nöjd med henne i jobben och åker i angeläget ärende, säger Bjarke Haagensen.

I spets blir han svårslagen
V65-6: 4 Buick Brodde växer en klass i ledningen. Om han tar sig förbi 1 Bella Mont är jag inte helt säker på och jag vet inte om Ken Ecce är intresserad av att släppa om han lyckas ta täten. Kim Eriksson kör Buick Brodde och det är spännande så klart. Toppchans om spets helt enkelt. 1 Bella Mont har inte vunnit på länge, hästen har hög kapacitet och kvalade in till Stoderbyt förra året. Hon är snabb ut och möter lite enklare motstånd än på sistone. Frågan är hur det är ställt med moralen, sådär vill jag påstå. 10 Farmer Jack är ett givet streck. Han är bra för klassen och näst senast var han bra som trea på V75. Blir det en långvarig körning om ledningen stiger hans chans markant.

V65-förslaget:

V65-1: 1,2,4,7
V65-2: 10 Countdown Fougett
V65-3: 2,3,7,9,11
V65-4: 1,2,3,6,7
V65-5: 4,8,9
V65-6: 1,4,10

900 rader