Nilssons analys

Uppdaterad den 13 september, 2019

Analys Kalmar fredag 13 september

 

 

HUR ÄR EGENTLIGEN FORMEN?
V5-1: 9 Terminator Face har inte startat sedan i mars varför formen är ytterst svårbedömd.
– Han har haft problem med aktionen efter sin senaste start och därav tävlingsuppehållet. Har nu jobbat på riktigt bra sedan en tid tillbaka och känns så pass väl förberedd att det ska vara en bra chans direkt, säger Dante Kolgjini.
Jag hade spikat med dokumenterad toppform, men nu är ju så inte fallet varför en gardering är på sin plats. Jag var på plats i Kalmar när 7 Gigant Coger vann i sin senaste start och då gick han ett starkt slutvarv från kön. 6 La Paradeta har glänst på slutet via två raka segrar och ska också räknas tidigt. 1 Daydream La Marc, 2 Totti Face, 4 Jesper Trot och 10 Thought Hanover är andra bud!
– Daydream La Marc satt fast senast och Kim var väldigt nöjd med henne. Hon har ett intressant läge och ledningen lär hon ta hand om. Jag tror att hon kan bita ifrån sig bra där framme och hon är allmänt uppåt och ska räknas, säger Thomas Madsen.

ÖPPET VÄRRE OCH JAG MÅLAR IGEN BUTIKEN!
V5-2: Låg klass och här är det öppet värre!
10 Bribes drar en hel del spel på sig, vilket är lätt att förstå, men för mig handlar det bara om en av flera tänkbara vinnare. Jag lyfter, liksom i programtipset, upp en kvartett från betydligt bättre lägen. Detta i form av 2 Lady S.G.Raider, 3 Ipomea, 4 Already Gone och 5 Castor Miguan, vilka samtliga har fart som räcker för att vinna ett lopp som detta. Hästar med väldigt lite spel på sig och som också bör nämnas är 6 Bortolomiol Am och 11 Gumman Sisu. ÖPPET!

EN TRIO HÖJER SIG!
V5-3: 2 Blue Mustasche, 6 Alicia Bore eller 10 Gambit Brodde är frågan som merparten ställer sig i denna avdelning. Det enkla svaret kan mycket väl bli den förstnämnde som står till med spetsläge över en passande distans, men jag är inte inne på att det blir precis så enkelt. 6 Alicia Bore kommer med knallform och att 10 Gambit Brodde har fart som räcker och blir över för att lägga sina konkurrenter på rygg råder det inga tvivel om.
– Gambit Brodde känns bara bra i sina jobb och skulle det bara bli lite tempo kliver han in i matchen till slut. Jag tror på goda möjligheter för min häst, säger Conrad Lugauer.
Jag kryddar med ett roligt streck och då i form av 1 On The Line som har läget och som kan få det perfekta loppet i draget. Fyra streck!

TOPPCHANS IGEN OCH JAG SPIKAR!
V5-4: 3 Durello stod till med sämsta tänkbara förutsättningar i sin senaste start, men löste ändå uppgiften.
– Jag var såklart nöjd med vad min häst presterade och allt har sett fortsatt bra ut efter det, säger Joakim Lövgren.
Denna gång ser uppgiften betydligt enklare ut och noterbart är att han dessutom står perfekt inne i loppet. Första gången över lång distans ska inte vara några problem och spiken är given!
Garderar man kan 2 Drillbert vara värd att tänka på.
– Han vann lätt senast och hade krafter kvar. Han var sjuk i somras och har två lopp i kroppen och blir bättre och bättre. Jag tror inte att distansen ska spela någon roll och jag tror att han dyker upp där framme, säger Thomas Madsen.

ÄR DET DAGS FÖR SEGER IKVÄLL?
V5-5: 14 Staro Leonardo har varit ute i tuffa gäng varje gång på slutet och skött sig bra. Även ikväll finns det några kapabla konkurrenter emot, men likväl aningen enklare och finns det någon rättvisa är det hans tur den här gången… Men helt givet är det inte varför jag trots allt tar med några till på kupongen. 15 Elliot Coger hade gärna sett att loppet varit ett varv till då han är stark som en björn, men likväl tidig. Och tidig är även 11 Spinx d´Inverne.
– Han blev stressad av omstarten senast. Håller fin form och är han bara på rätt humör så ska han kunna sluta där framme. Han är lite speciell och känner han att han rår på sina konkurrenter så blir han kaxigare, han gillar inte att ligga ute i spåren och tugga, säger Thomas Madsen.
Jag tar även med 10 Delicious Ice som inte blir så mycket betrodd, men det är lite tokigt. Kapacitet finns och här finns möjlighet för Johan Untersteiner att tidigt skaffa några extra metrar gentemot sina tuffaste konkurrenter.

STORA V5-förslaget, 1344 rader/kronor
1,2,4,6,7,9,10
Alla
1,2,6,10
3 Durello

10,11,14,15

Lilla V5-förslaget, 192 rader/kronor
9 Terminator Face
Alla
1,2,6,10
3 Durello

10,11,14,15