Nilssons analys

Uppdaterad den 10 mars, 2019

Analys Kalmar söndag 10 mars

 

GS75-1
Peter Untersteiner verkar hålla 12 Adde S.H. högt, det var i alla fall så jag tolkade när Expressen (och Eskil Hellberg) gjorde ”The Untersteiners” och han lyfte fram sin häst topp tre bland dem han tror ska springa in mest pengar under året. Det säger givetvis en del och lyser bara inte ringrosten igenom alltför mycket är det en bra chans direkt i comebacken.
Jag streckar ytterligare fyra hästar och då framförallt 6 Raja Piraya.
– Det är en fin och kapabel häst under stor utveckling. Han har varit jättebra på slutet och efter årsdebuten vann han på ett bra sätt från ledningen efter en tuff öppning. Jag tycker även att han var bra som tvåa senast på Solvalla då han avslutade 1.13 sista varvet. Hästen är inne i en fin period nu och måste räknas med bra chans, säger Brian Jörgensen i stall Bergh.
Jag tar även med 10 Derby Simoni som kommer från en snygg seger.
– Han var grym senast. Jag låg lite lågt innan loppet för jag misstänkte att det skulle bli tredje- fjärde par utvändigt. Men han är mest stark fortfarande så dödens blev bra. Han åt och drack bra efter loppet och var mjuk och fin när jag kände på honom tidigt i måndags före anmälningarna, så jag anmälde igen. Rimligen borde han vara ännu lite vassare den här gången. Han öppnade inte något speciellt från spår två i volten i höstas men höll upp ledningen ett par gånger från innerspår i början av karriären. Hade jag fått välja spår hade jag valt det han fick för det känns som att nyckeln till att vinna kan vara att komma före Raya Piraya. Jag inbillar mig att den som är först fram av våra två har goda möjligheter att få överta ledningen. Det finns ingenting som talar emot att han ska göra en bra insats och jag måste tro på väldigt god chans, säger Madsen.
Jag tar även med 2 North Star Navi på start och 11 Maharanee Star som kan mycket i grund och botten.

GS75-2
Åter en bra chans för stall Bergh, nu med 4 Bearbucket.
Han kom ner till oss från filialen i Sundsvall för två veckor sedan. Hästen är lite stänkrädd och därav galoppen senast. Han har känts fin hemma och tränar bra och i ett sådant här lopp måste han kunna duga bra om han sköter sig, säger Brian Jörgensen.
Tidig är även 2 Image Rapida som kommer från en stark prestation.
Ja, han var verkligen jättebra senast på Jägersro. Han blir bättre och bättre och tar loppen på rätt sätt. Han har galopperat bakom bilen och jag låter honom sköta sig själv. Han är tuff och stark till slut och jag tror på en vettig chans, säger Hans Crebas.
Ett outsiderbud kan 10 Ivy League vara.
– Hon har haft ett uppehåll och jag har tränat henne ganska tufft. Hon har varit med i ett provlopp och travade underkant 1.16 sista varvet på ett bra sätt. I grunden är det en klart duglig häst och hon visade det i höstas. Läget kan passa då hon säkert lär behöva lopp i kroppen. Utan att kunna motståndet så hoppas jag på en bra insats och Ivy League är en liten outsider, säger RiccardoBianchi.
Jag tar även med 1 Xanthis De Roi och 3 Hero Band, därmed fem streck även här.

GS75-3
7 Ironman Pellini är segervan, men formen är ett frågetecken och jag garderar. Bland annat med 6 Höwings Unbeatable som debuterar i ny regi.
– Han har varit hos oss en längre tid. Det känns som en rejäl och spännande häst som har tränat bra och varit inne på Åby flera gånger och gått snabbjobb. Hästen är väl förberedd och även om han inte har startat på ett år så kommer han nog att vara i bra form direkt. Han måste räknas tidigt, säger Brian Jörgensen.
Ett annat bud kan 3 J.A.Connie Bell vara.
– Jag var jag väldigt nöjd med hästen senast. Jag tyckte att hon var bra gången innan också när hon gick i dödens över 3 000 meter men eftersom hon brukar vara mest stark var det positivt att hon senast visade att hon även kan gå fort en bit. Den här gången möter hon lite bättre hästar men hon har också ett bättre läge så skulle det klaffa lite är hon inte helt borta. Till 90 procents säkerhet kommer hon att gå barfota runt om, det gör henne lite rappare, och hon kan vara en rysare att ta med på kupongen, säger Thomas Madsen.
Mitt spetsbud 2 Farmer Jack är också given och därmed fyra streck!

GS75-4
Hästarna som är mest betrodda har också lottats till bästa lägen. Som 4 Ikaros di Quattro.
– Jag var jag väldigt nöjd med hästen senast. Han är valack numera och har börjat släppa till och fokusera sig på att tävla. Han var mycket tränad innan utan några snabbare jobb så han kommer att vara ännu bättre den här gången. Han har inga problem med spåret och jag är optimist och det är en lika bra chans som Image Rapida, säger Hans Crebas.
2 Daydream la Marc felar lite på samma ställe varje gång. Hon bara släpper bettet och slår på en galopp. Hon är väldigt omogen mentalt men den här gången får hon gå med helstängt huvudlag i hopp om att hon inte ska fundera så mycket på var hon är någonstans. Jag håller henne högt kapacitetsmässigt och hon tränar ruggigt starkt, men det har hon inte visat i lopp än, säger Thomas Madsen.
3 Rejah har inlett lovande och det samma gäller 5 Lexus Håleryd och båda är givna på kupongen. Jag tar även med 6 Totti Face som visat en del fart.

GS75-5
11 Sanda Love och 12 Arapaho Ghostdance tillhör loppets mest kapabla hästar, men båda står med besvärliga utgångslägen.
11 Sanda Love har det spökat litegrann för i loppen i år. Det är humöret som spelar honom ett spratt men hästen känns lika bra hemma i träningen som han har gjort tidigare när han var som bäst i loppen. Nu är det dåligt läge och han är svårbedömd men kapacitet finns i alla fall. Hoppas att han fungerar för då är han en outsider, säger Brian Jörgensen.
Jag säger fördel 3 Tyfon Brodde som står till för att kunna ta hand om ledningen. En häst som Ronny Palm och Lars I Nilsson mer eller mindre har ihop och som växlat en del i träning dessa emellan. Han har fått dålig utdelning på sin form, men idag är det dags att ändra på det. Jag tar ställning och spikar!

GS75-6
10 Muscle Hustle gör en intressant comeback.
– Han har tränat på rejält i vinter och har fått mycket styrketräning i backen. I lördags var han inne på Åby och gick ett 1.16-jobb över full distans. Det löste han på ett bra sätt och det är en fantastisk häst som har sett riktigt fint ut. Det här ser ut som en lämplig uppgift att göra årsdebut i. Visst, man vet aldrig när hästarna har varit ifrån så länge, men han är så pass bra och är fint i ordning så jag tror att det ska gå bra direkt. Vi har höga förväntningar på honom och han måste självklart ses med bra chans direkt, säger Brian Jörgensen.
Bra chans direkt, såklart. Men jag ser det givet att dubbla med 9 Juan som gillar dagens förutsättningar. Tjugo meter tillgodo på Muscle Hustle kan vara i minsta laget, men omöjligt att han håller undan är det INTE. Två streck!
Vad tror Hans Crebas om 1 Imail Occagnes?
– Han hamnade i dåliga ryggar senast och tappade allt fart i sista sväng. Han är mer stark än snabb och fick inte upp farten förrän det var för sent. Han var inte trött och tre varv ska passa perfekt eftersom han är mer stark än snabb. Jag siktar på ledningen och kör i ett jämnt och hårt tempo och jag är inte främmande för att det kan räcka en bit, säger Hans Crebas.
Tänkbar skräll, men jag har inte råd att ta med ekipaget på min lapp.

GS75-7
9 Velegance debuterade med seger i regi Peter Untersteiner och är med största sannolikhet ännu bättre med det loppet i kroppen. Givet bud, såklart, men väl hårt betrodd och jag lyfter istället fram 6 Miss Mythos som ett kul drag. Hon är bra från start och ledningen är mest troligt. Dessutom Robert Bergh upp, vilket är extra intressant. I spets lär det bli åka av! Garderar man ska man, förutom nämnde Velegance, även tänka på 7 Thanasi Bob, 10 Bagatelle och 13 Grace River. Men för mig blir det alltså chansspik på 6 Miss Mythos – INTRESSANT!

SYSTEMET, 1000 rader/1000 kronor
2-6-10-11-12
1-2-3-4-10
2-3-6-7
2-3-4-5-6
3 Tyfon Brodde
9-10
6 Miss Mythos