Nilssons analys

Uppdaterad den 06 juli, 2020

Analys Kalmar måndag 6 juli

 

SETT TILL LÄGET GARDERAR JAG FAVORITEN!
V4-1: Hade 11 Jonah Vredebest haft ett framspår vore spiken given, men från spår elva över kort distans med bilstart kan det strula och sett till förutsättningarna är det givet att gardera. Alla som följer dessa rader vet att jag gillar 1 Now Or Never Flair som fick utdelning i sin nya regi senast, då som nu just här i Kalmar. Är snabb ut och har ett toppläge. Jag varnade för 6 Hurricane River i mina programtips och håller fast vid det.
– Han är betydligt bättre än raden och jag blir inte förvånad om han vinner. Han har kommit fel på det i loppen och sedan har han haft dåliga lägen. Hurricane River är ganska snabb från start och bör komma bra iväg. Jag vill varna för honom, säger Ola Samuelsson.
Det finns i leken att 3 Alicia Bore tar sig till ledningen, en position hon trivs bäst i. 5 Hennesy Boko kan mycket och är bättre än raden varpå även 8 Au Pair Girl åker med på lappen. Startar tätt och har ett chansartat läge, men ny kusk är intressant och hittar man ner är hon inte helt borta.

FORTSATT VIDÖPPET, FORTSATT HELGARDERING!
V4-2: Jag hade problem med detta lopp när jag gjorde min programrank och några dagar ytterligare har inte gjort speciellt stor skillnad. 1 Västerbo Flashdance och 2 Niras Donatello känns fortsatt tidiga och troligt är också att det är dessa två som gör upp om ledningen. 5 Global Be Happy (första bakom startbil men tyder man Lövgren rätt ska det inte vara några problem) är fortsatt tidig och jag lyfter även upp 3 Besa Hagh som kommer från ett formstall i Fredrik Persson och som får Peter Ingves upp i sulkyn. Sammantaget sett ett väldigt öppet lopp som jag återigen helgarderar.

BRA CHANS OM DET LÖSER SIG!
V4-3: 1 Bravo Sabotage har inlett lovande och är under snabb utveckling.
Han gör allt rätt, säger Ola Samuelsson.
– Loppet senast var ganska billigt samtidigt vann han lätt och gången innan gick han ett starkt lopp mot bra hästar. Spåret är inte optimalt och jag vet inte om han kan försvara innerspåret. Löser det sig så ska han slåss om segern!
Just läget gör dock att jag garderar och då med bland annat 4 Jessy Schermer som galopperade i debuten på svensk mark, men här kan det bli snabb revansch. Duon 7 Akela Play och 9 Matilda Cash är båda tidiga bud, men liksom för favoriten gäller aningen chansartade utgångslägen. Jag tar även med 3 Emma Rae från ett bra läge och med en säker kusk i Kim Eriksson.

JAG DUBBLAR SYSTEMET MED EN ROLIG!
V4-4: Jag spikade 3 Tiger Face i programmet och vidhåller att det är en bra segerchans. Han har verkligen jobbat ihop till en seger, vilken kan komma här. Kan dock inte låta bli att dubbla systemet med 8 Missing Tooma som är ännu en bra chans för Ola Samuelsson denna lunch.
– Han är också bättre än vad han fått visa på slutet. Näst senast satt han fast med krafter kvar och gången efter var han med i ett försök till Sprintermästaren och gick fullt godkänt. Det är lite enklare motstånd i dag, men samtidigt så är spåret jobbigt, en outsider, säger Ola Samuelsson.
Andra bud för er som streckar på ytterligare är 2 Gobal Utopia och 11 Xanthis De Roi, vilka båda har fart för seger.

Förslag V4
720 rader
1-3-5-6-8-11
Alla 12
1-3-4-7-9
3-8