Nilssons analys

Uppdaterad den 16 november, 2018

Analys Kalmar fredag 16 november

 

HÄR SKA DET RÄCKA MED TRE STRECK
V5-1: 7 Cream Balloon är väldigt kapabel, men har ett speciellt humör och är väldigt ambitiös många gånger och inte att lita på. Senast attackerade han i tredjespår på sista långsidan och tog sig snabbt fram innan en galopp satte stopp in på upploppet. Han var inte trött i det läget och nu möter han lite enklare hästar. 6 Pekay Gold startade så sent som i måndags och var klart bra som tvåa mot bättre hästar än vad hon ställs inför i kväll. Hon är snabb från start och tar med all säkerhet ledningen. 6 Pekay Gold vinner inte gärna och har bromsat bort segern mer än en gång varför jag inte litar på henne.
6 Pekay Gold har känts bra en längre tid, men inte haft den rätta turen. Jag tycker även att hästen har tagit ett steg ytterligare i utvecklingskurvan på slutet. På Kalmar för två starter sedan så gjorde hon det bra trots att hon fick ge sig sista biten in mot mål. I sin senaste start så öppnade hon snabbt för att sedan ta rygg på ledaren. Hästen som vann var bättre för dagen, men hon gjorde ett fint lopp som tvåa. Lite enklare motstånd denna gång och vi fick även ett hyggligt spår då hon öppnar kvickt. Med rätt lopp så är hon bland de tre första. Barfota runt om, säger Anders Zackrisson.
5 Maharania Jons spurtade positivt senast och har ett bättre läge nu, Roger Pettersson är en bra startkusk och ekipaget kommer att sitta bra till inledningsvis och kan mycket väl vara vinnarna.

ÖPPET – JAG VÄLJER ATT SPIKA!
V5-2: Loppet är öppet och här har jag plockat fram omgångens roligaste drag. 6 Simb Tropeo vann två lopp förra året, men i år har det gått sämre. Nu har hästen bytt regi och tränas av Emma Johansson som är skicklig och det är Ritz Guiness ett lysande exempel på. Simb Tropeo har jag haft ett par månader och jag fixade till lite saker på honom, bland annat ryggen och sedan har jag jobbat mycket med hans självförtroende. Han har gått ett banjobb och då travade han 1.16 sista varvet på ett bra sätt och han känns jättefin. Jag tror att han duger bra här, säger Emma Johansson.

HÄR SPARAR JAG INTE PÅ STRECKEN
V5-3: 7 Je t’Aime Glider kommer med formen på topp. Han spurtade bra senast och gången innan satt han fast med krafter kvar. Peter Zadel är en duktig och lovande kusk, helt klart. 10 Pretender är snabb och ett givet streck och intressant med Martin Malmqvist. 5 Viktoria Neo är bättre än raden, streckas liksom 4 Andover Cup som om han släpper på handbromsen räcker här.
Andover Cup är jag besviken på. Jag trodde att han skulle blomma ut lite, men han har inte släppt till och springer mest och bromsar. Jag har testat all möjlig utrustning utan att han har tänt till. Nu har han ett par lopp i kroppen och är snabb från start. Så länge han inte visar de rätta takterna är det svårt att tro på honom, men skulle han tävla upp till sin fulla kapacitet duger han, en outsider, säger Thomas Madsen.

ÄVEN HÄR STRECKAR JAG PÅ
V5-4: 4 Go de Luxe har en bra chans att ta sig till ledningen och då är det han att slå. Han har form, insatsen senast lägger vi inte så stor vikt på då han hamnade utvändigt ledaren. 8 Lillaxel har lopp i kroppen och trivs med Tommy Zackrisson.
Lillaxel återkom senast efter ett längre uppehåll. Det blev ett tufft lopp med hårt tempo hela vägen. Hästen gjorde det helt okey även om han så klart behövde det loppet. Då han känns uppåt för dagen och ska ha gått framåt rejält med senaste loppet så tror jag att han med en hygglig resa kan sluta bland de tre-fyra första. Han har fötter att tävla barfota runt om, säger Anders Zackrisson.
3 J.A.Connie Bell var lite väl trög senast och svarade för en sämre insats och formen är lite dunkel. Hon tränar på som vanligt och det är ingen häst som ska vara med i ett breddlopp, hon vann ju ett V75-lopp i somras. Nu är vi här och måste göra det bästa av situationen. I kväll ska hon tävla med googles för första gången och jag hoppas hon blir lite rappare i benen. Normalt sett ska hon duga bra i ett lopp som detta, säger Thomas Madsen.
Jag tar även med 5 The Next One, 6 Panz Doubletrouble, 7 Wildintention Ås och varnar för jätteskrällen 2 Finish Star som körs av Martin Malmqvist för första gången.

FYRA STRECK FÅR RÄCKA
V5-5: 3 Lovely Jons svarade för ett bra lopp senast och har ett bra läge. 8 Earthquake Neo hade haft toppchans från ett bättre spår. Han kan inte öppna speciellt snabbt och lär hamna illa till. Han är stark och blir det högt tempo så kommer han in i matchen. 9 Shannon Boxx möter lite enklare hästar än vanlig och är ett givet streck. 12 Reo har lite dunkel form. Han kan en hel del i sina ljusa stunder och är en outsider.

V5-förslaget
V5-1: 5,6,7
V5-2: 6 Simb Tropeo
V5-3: 1,4,5,7,10,11
V5-4: 2,3,4,5,6,7,8
V5-5: 3,8,9,12

504 rader/kronor