Nilssons analys

Uppdaterad den 28 mars, 2020

Analys Kalmar lördag 28 mars

 

V65-1: ERIKSSON ÄR TYDLIG MED DET TAKTISKA UPPLÄGGET!
Christoffer Eriksson är tydlig med det taktiska gällande 7 Dornoch Am.
Det blev alldeles för tufft senast och han visade återigen att han är alltför energisk i ledningen. Han hade dessförinnan strulat till det för sig bakom bilen varför vi hade ändrat i balansen i form av barfota fram och en kortare käkrem och det föll i alla fall väl ut. Han gick ett lugnt jobb i torsdags och kändes jättefin varför formen sitter där. Jag får testa från start, tar mig troligen till ledningen men sedan är det ett rygglopp som gäller. Öppet huvudlag och vanlig vagn igen, säger Christoffer Eriksson.
9 McGarret visade prov på kapacitet i tuffare sammanhang än detta i slutet av förra året och i full form hade han haft bra chans. Återkommer nu efter en tävlingsvila varför formen är svårbedömd. En som däremot har form är 1 J.A.Connie Bell som dessutom har ett tilltalande utgångsläge. Vidare nämner jag 5 Igor Ribb och 11 Townsend Broline.
Igor Ribb har inte fungerat som vi hoppats på slutet varför vi byter balans till denna starten. Detta innebär mer exakt vikter på framhovarna och då helt enkelt för att få aktionen att flyta på ett bättre sätt. Jag körde ett lättare jobb med honom i torsdags och det kändes verkligen som om vi har hittat rätt. I övrigt halvstängt huvudlag istället för googles medan vi fortsätter med en vanlig vagn. Han får ses som en outsider, säger Dante Kolgjini.

V65-2: DET LÅTER BRA GÄLLANDE BABY BOY!
3 Baby Boy gick nyligen ett positivt kvallopp och denna kväll är det dags att debutera.
– Han gick med gott om krafter kvar i mål i kvalet och känslan är att han ska kunna ta sig en bra bit. Han sög tag i grejorna på ett fint sätt i volten senast och jag skulle bli förvånad om han inte kan öppna bra även bakom startbilen. Motståndet ser lämpligt ut och jag måste tro på bra chans direkt. Skor runt om, can´t see back-huvudlag och vanlig vagn, säger Dante Kolgjini.
Den som i första hand ska kunna utmana är 6 Chiffchaff som för sin del har gjort tre starter, vilket slutat med två segrar. Vid båda sina segrar har han vunnit med krafter kvar från ledningen varpå det senast slutade med galopp direkt från start. Jag har tveklöst respekt för honom och tar med båda dessa på mitt ”sista minuten-system”. Övriga bör få svårt att kunna utmana denna duo!

V65-3: FRÅGETECKEN KRING BETRODDA OCH HÄR ÄR DET SKRÄLLÄGE!
5 Chumani har ännu aldrig vunnit lopp, men mot ett på pappret passande motstånd kan det absolut vara dags. Jag noterar en positiv avslutning efter ett lopp i tredje/andra utvändigt senast varför formen sitter där. Även 8 Navas ska streckas tidigt även om han varit väl blek på slutet. Senast gav han sig tidigt från ledningen och visst krävs det en förbättrad prestation om det ska sluta med seger, inte minst sett till läget. Men som ni nu noterat finns det tveksamheter kring båda (aldrig vunnit lopp + tveksam form och tråkigt läge) och här kan det mycket väl skrälla. Jag väljer att ta med samtliga hästar på min V65-kupong och ser således gärna att det trillar in en skräll…

V65-4: HÄR LÅTER DET BRA OCH JAG TAR STÄLLNING!
Ingen seger i raden (och ännu i år ingen seger för Dante Kolgjini under 2020 även om den nollan kan vara spräckt när detta lopp körs) men nu är det dags, jagar syftar på 6 Bally T.N!
– Han var nedsatt av en kraftig infektion senast och den starten kan man bara glömma. Fick vila ett tag och har sedan tränats på igen. Känns riktigt på gång för dagen och jag vet att Adrian var otroligt nöjd med honom i torsdagens jobb. Sett till sin kapacitet befinner han sig ännu i en väldigt låg klass och av den anledningen måste jag såklart köra ut till loppet med väldigt bra känsla. Inga ändringar är aktuella utan vi fortsätter med skor runt om, ett öppet huvudlag och vanlig vagn, säger Dante.
Bakom då?
1 Garry S.T. på start samt 11 G.K.Ursus och 15 Bring Me Bajern från tillägg ses som hans främsta motbud, men jag är inne på att samtliga hugger i sten och väljer av den anledningen att spika!

V65-5: KAN NÅGON STÅ EMOT?
15 Zoko Lane har med sin 1,5 miljon på kontot överlägsna meriter i detta gäng, men så straffas han också med trippla (!) tillägg. Senast gällde V75 och då vann Martin De Bos (hårt betrodd i en V75-final tidigare idag) och för Zoko Lanes del kom han aldrig in i loppet. Hästarnas på start kan man i princip bortse ifrån varför det egentligen ”bara” är dubbla tillägg och strular det bara inte för mycket måste det vara en absolut toppchans till seger – jag spikar! För er som garderar bör man tänka på 9 Sobel Photo och 13 Belong Life i första hand, men båda har varit ifrån (den sistnämnde ett bra tag) och lär knappast hålla någon toppform, vilket också talar till favoritens fördel. 10 Mellby Empire och framförallt 12 Mr Jäger är andra tänkbara segerbud om man inte litar på min vinnare.

V65-6: JAG STRECKAR HALVA FÄLTET OCH DETTA ÄR TRYGGT!

7 Zlatan Knick låter Christoffer Eriksson mer uppåt på än Dornoch Am.
– Det har varit mycket bekymmer med honom under hösten och det är först på slutet som han har kunnat träna på som jag önskat. Hästen behövde genomköraren senast gick bra sett till hur loppet blev kört. Han är allra bäst barfota, men då jag siktar mot V75 på hemmaplan om en vecka så sparar vi på hovarna och kör med skor. Han har gjort många fina lopp även med skor och sett till konkurrensen denna gång måste jag ha förhoppningar. Här är jag mer angelägen om att köra i ledningen och det blir norskt huvudlag och vanlig vagn som senast, säger Christoffer Eriksson.
5 Bodybuilder är en häst jag gillar och med ett lopp i kroppen är formen kraftigt i stigande, notera också att startsnabbhet finns. Snabbhet från start gäller även för 2 Global Wireless som senast gav sig med knapp marginal från ledningen. Som ni säkert räknat ut vid detta laget finns chans/risk för tufft tempo och detta skulle i sin tur gynna hästar som 9 Zafira Del Ronco och 11 Call Me Brodda som från sina bakspår mer eller mindre kräver fart på loppet för att kunna ha en chans. Jag streckar även 3 Monday Moon som senast tog ledningen och släppte för att sedan avgöra fram till seger.

Kvällens förslag på V65  1584 rader/kronor
Alla 11
3-6
Alla 12
6 Bally T.N.
15 Zoko Lane
2-3-5-7-9-11